Selectați pagina

Operațiile estetice, o nouă modă printre adolescenți. Vezi care sunt cele mai cerute intervenții

Operațiile estetice, o nouă modă printre adolescenți. Vezi care sunt cele mai cerute intervenții

Tot mai mulți adolescenți vor să își schimbe aspectul fizic și își doresc o operație estetică. Rinoplastia este cea mai cerută procedură, iar pe următoare locuri se află injectările cu acid hailuronic în buze și implanturile mamare.

Specialiștii atrag însă atenția că o operație estetică presupune maturitate și hotărâre. Asta pentru că de cele mai multe ori adolescenții sunt influențați de vedetele și personalitățile favorite. Este așadar esențial să se facă diferența dintre o problemă, precum urechi proeminente ori deformări ale nasului și un simplu moft.

Numeroase personalități sunt privite ca un standard al frumuseții, lucru ce le determina pe multe adolescente să își dorească să arate ca ele. Așadar ele tind să găsească la aspectul lor defecte care de fapt nu există. A te simți bine în pielea ta și a te accepta este mai important decât asemănarea cu vedeta preferată. Acesta este un lucru cu care medicii esteticieni se luptă și pe care tinerii ar trebui să-l înțeleagă. Alt motiv pentru care un adolescent își dorește o operație estetică este dat de resimțirea unei nevoi puternice de integrare, potrivit unui comunicat.

Părintii au, în concluzie, o mare responsabilitate din acest punct de vedere, căci încrederea de sine nu este asigurată de o operație estetică, este nevoie și de multă susținere înainte și după luarea unei decizii finale. Alegerea trebuie sa pornească de la o problema reala și să fie una ferma, pe care să nu o regrete mai târziu. Adolescenta este, până la urma, perioada în care ei se formează, se reinventează, până să-și dea seama cine sunt. Dacă într-adevăr un adolescent își dorește o schimbare pentru a corecta o problemă sau pentru a se simți mai încrezător și își argumentează și persistă în alegerea făcută, atunci înseamnă ca dorința este una reală, declara Dr. Ion Zegrea, medic primar Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă, Clinica Elysium.

Cel mai des întâlnită procedura din România în rândul adolescenților este rinoplastia. Aceasta procedura are cel mai mare impact asupra tinerilor din punct de vedere emoțional, scăzând nivelul de stres și îmbunătățind percepția despre sine. Urmează apoi injectările cu acid hialuronic în buze, implanturile mamare, reducția mamară și otoplastia.

Despre autor