Selectați pagina

Oțetul de mere ajută organismul în caz de răceală

Oțetul de mere ajută organismul în caz de răceală

Oţetul de mere este un leac cunoscut din bătrâni, fiind benefic pentru frumusețe, dar și pentru tratarea multor afecțiuni. Are proprietăţi antitermice, antiseptice şi antiinflamatoare şi este o sursă bogată de vitamine și minerale.

Oțetul de mere conține acid acetic, vitamine, minerale, aminoacizi, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, clor, sulf, fier, sodiu, siliciu, complexul vitaminelor A și B, și beta-caroten.

Potrivit studiilor, oțetul de mere stimulează metabolismul și contribuie la arderea caloriilor. De asemenea, acesta contribuie la reducerea poftei de mâncare.

Oțetul de mere poate devein un aliat de nădejde în zilele geroase de iarnă, când te confrunți cu gripa. În cazul în care răceala a avansat, frecțiile cu oțet sunt un bun remediu contra infecțiilor respiratorii.

Pentru scăderea febrei, poți aplica pe piept, frunte sau tălpi, cel puțin 10 minute, comprese cu oţet diluat cu apă (pentru a nu provoca iritaţii la nivelul pielii).

De asemenea, oțetul poate ușura respirația și combate tusea. Amestecă 80 de ml de oţet de mere şi 2 linguri de miere, într-un pahar cu apă călduţă. Se ia câte 1 lingură din acest preparat, 1 dată la 4 ore, până la ameliorarea simptomelor.

Probleme obișnuite legate de digestie – balonare, arsuri stomacale, constipație – pot fi combătuteă cu un leac cu oțet de mere.

Astfel, cu 10 minute înainte de o masă îmbelşugată, pentru a preveni indigestia, poţi bea un pahar mic cu apă călduță în care a fost diluată o linguriță de oțet de mere. Acesta va stimula salivația, precum și secreția de sucuri gastrice, potrivit clicksanatate.ro.

 

Despre autor