Selectați pagina

OUG care facilita accesul la funcțiile de conducere din spitale și sancționa neregulile respinsă de Senat. Fostul ministru al Sănătății reacționează dur

OUG care facilita accesul la funcțiile de conducere din spitale și sancționa neregulile respinsă de Senat. Fostul ministru al Sănătății reacționează dur

Plenul Senatului a votat în această săptămână respingerea Ordonanței de Urgenta 79/2016 a guvernului Cioloș. Potrivit ordonanței managerii ar fi fost selectați prin concurs și s-ar fi ocupat doar de spital. În plus, conflictul de interese era extins și pentru persoanele din conducerea spitalului. Senatul este prima camera sesizată în acest caz, urmând votul în Camera Deputatilor.

Senatorii au votat un proiect de lege de respingere a ordonanței, modificând astfel titlul proiectului care era de aprobarea a OUG. Au fost 52 voturi „pentru” – din partea senatorilor PSD, ALDE, UDMR si PMP plus Alina Gorghiu, PNL, ți 28 „împotriva” – PNL, USR și 2 senatori PMP – proiectului de respingere a OUG, potrivit hotnews.ro

Au fost și doi senatori PSD care au votat împotriva respingerii ordonanței – este vorba de ministrul Sănătății Florian Bodog și de vicepresedintele Senatului, Niculae Bădălău.

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a reacționat dur pe pagina sa de socializare.

Chiar acum le permitem baronilor sănătăţii şi politicienilor care au distrus sistemul să îşi ia revanşa. Tot ce a făcut bun guvernul Cioloş în orice domeniu, toate reformele începute în acest an, toată muncă a zeci de oameni vor încerca să o arunce urgent la coş. Puterea trebuie să meargă din nou la ei… la tătucii sistemului, la cei neclintiţi de zeci de ani deja din poziţiile lor, la cei care au adus sistemul sanitar în halul în care este acum, a scris Vlad Voiculescu.

Domnii de la guvernare (mai precis cei din SENAT şi de la GUVERN, deocamdată) ne spun că este ok că MANAGERII DE SPITALE PUBLICE:

– să fie în organe de conducere, administrare şi control al PARTIDELOR POLITICE;

– să fie în organe de conducere, administrare şi control al COMPANIILOR PRIVATE;

– să îşi PROMOVEZE RUDE pe poziţii de şefi mai mici (şefi de secţie, laborator, etc.) în acelaşi spital;

– să fie selectaţi doar dintre CADRE UNIVERSITARE şi medici primari în toate spitalele clinice*;

– să primească FINANŢĂRI PT. ACTIVITĂŢI DIDACTICE SAU DE CERCETARE de la furnizori ai spitalului;

– să numească şefii de secţie/laborator FĂRĂ NICIUN FEL DE CONCURS, desigur, la recomandarea universităţii (sau, desigur, acolo unde este cazul, să separe secţia în 2, 3, 4 secţii mai mici că toată lumea să fie mulţumită);”, a punctat fostul ministru pe pagina sa de Facebook.

JAFUL ale cărui rezultate le vezi acum în sănătate nu s-a făcut doar din Ministerul Sănătăţii şi de la sediile partidelor! JAFUL cel mai mare s-a făcut în spitale. BANII TĂI au fost furaţi de manageri CORUPŢI, de manageri NUMIŢI POLITIC, de ei şi de PRIETENII LOR din partid, universitate, a mai spus acesta.

Spitalul este instituţia cu rol de PÂLNIE în sistem… pâlnia în care se toarnă bani de la CNAS, bani de investiţii de la MS, bani de investiţii de la primarii şi consilii judeţene, bani din fondurile europene, bani care SE SCURG către FIRME PRIETENE Şi DE FAMILIE!”, a mai precizat fostul ministru.

Te-a mirat ce ai văzut la Malaxa? Domnul doctor (medic primar şi cadru universitar, desigur) Secureanu este doar un pește mic. Alţi câţiva au fost arestaţi în cursul anului trecut. Alţii urmează. Toţi au îndeplinit condiţiile de mai sus. Şi da, despre faptele lor ŞTIAU TOŢI! Cei care i-au NUMIT, cei care i-au MĂRIT, cei care le-au permis sau împreună cu care şi-au numit RUDELE şi FINII în funcţii cheie în spital, cei care i-au pus acolo pentru A ÎŢI FURA BANII.

Banii din taxele tale pentru MEDICI şi PERSONALUL din spital care a avut sau va avea grijă de ţine şi de ai tăi, banii de MEDICAMENTE pe care a trebuit sau va trebui să le cumperi tu pentru că nu se găsesc în spital, banii pentru DEZINFECTANTUL care nu există în recipientul ăla gol de pe perete, banii pentru a repara nenorocitele acelea de CLĂDIRI în care nu îţi vine să intri nici sănătos, banii pentru că tu şi ai tăi să te faci bine atunci când AI AVUT sau VEI AVEA NEVOIE de acel spital”, a mai subliniat Vlad Voiculescu.

Dacă ei vor avea nevoie, vor merge în străinătate. Când tu sau ai tăi veţi avea nevoie, va trebui să împingi la deal un bolovan imens. Dacă vei avea resursele să îl împingi, te vei salva. Dacă nu, te va strivi, pe ţine sau pe cei dragi ţie”, precizat Vlad Voiculescu.

Fostul ministru a mai aratat că  un medic român care a condus o clinică peste 10 ani în Germania SAU de un român specializat în management sanitar (≠medicină) la Harvard, Oxford sau la orice şcoală sau spital renumit din lumea asta nu va putea participa la concursul de manager pentru un spital clinic (=spital cu activitate de predare, aşa cum sunt toate spitalele importante din România).

 

CITEȘTE AICI CE PREVEDE OUG : CUM A TULBURAT APELE ÎN SPITALE O ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ RESTRICTIVĂ PENTRU MANAGERII CARE SUNT ȘI DOCTORI, ȘI CERCETĂTORI, ȘI PROFESORI UNIVERSITARI

Despre autor