Selectați pagina

Pacienţii cu afecţiuni ale aparatului urinar vor fi trataţi în noul departament de urologie al Spitalului de Boli infecţioase Cluj

Pacienţii cu afecţiuni ale aparatului urinar vor fi trataţi în noul departament de urologie al Spitalului de Boli infecţioase Cluj

Departament nou de urologie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj. Acesta va ajuta la efectuarea unor investigaţii rapide în cazul pacienţilor cu probleme urologice.

Poziționată în cadrul Ambulatoriului Integrat de pe str. Moților 19, noua structură de specialitate este dotată cu un ultrasonograf modern, de ultimă generație, dar și cu un car de endoscopie urologică. Dotările permit efectuarea de intervenții urologice minim-invazive, cu o durată de spitalizare cuprinsă între 2 și 7 ore, în regim de spitalizare de zi.

 ,,Noul departament simplifică activitatea medicală și crește semnificativ accesul pacienților cu afecțiuni mai puțin grave ale aparatului urinar. Aceștia din urmă vor beneficia de servicii medicale performante, asigurate de o echipă medicală specializată, într-un timp foarte scurt și în condiții de maximă siguranță”, adeclarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

În perioada imediat următoare, aici vor fi realizate intervenții precum: uretrocistoscopie, extragerea corpilor străini de la nivelul aparatului urinar inferior prin abord endoscopic, extragerea litiazei vezicale de dimensiuni reduse. De asemenea, vor fi efectuate biopsii ale formațiunilor tumorale uretrale / vezicale cu pensa la rece, puncții biopsii prostatice pentru formațiuni tumorale prostatice, precum și mici intervenții chirurgicale.

2 Departament urologie SCBI

Departament de urologie nou la SCBI Cluj

Lucrările de modernizare și dotare au costat peste 380.000 lei, banii fiind asigurați atât din bugetul Consiliului Județean Cluj cât și din fondurile proprii ale spitalului.

Despre autor