Selectați pagina

Pacienții care ajung la Urgențe în Cluj, triați într-un cort și direcționați apoi spre secțiile spitalului

Pacienții care ajung la Urgențe în Cluj, triați într-un cort și direcționați apoi spre secțiile spitalului

Pacienții care ajung la Urgențe în Cluj, cu diferite infecții respiratorii, vor fi triați într-un cort amplasat în fața Clinicii Medicală 1.  De acolo, pacienții cu patologii respiratorii acute vor fi direcționați înspre unitățile sanitare care au competențe să le ofere asistență, spun reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj. Măsura a fost luată în contextul noilor dirctive trasate la nivel național, în contextul noului Coronavirus.

CORONAVIRUS: CLINICA MEDICALĂ I DIN CLUJ SE ÎNCHIDE CA SĂ SPRIJINE SPITALUL CLINIC DE BOLI INFECȚIOASE

upu cluj coronavirus 1

Pacienti cu infectii respiratorii, triati într-un cort, la Urgente/Sursa foto: facebook

Clinica Medicală I se poate elibera în 24 de ore

În plus, Clinica Medicală I este pregătită acum să preia cazuri de pacienți de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, în situația în care acesta din urmă nu va mai putea primi pacienți.

„De asemenea, conducerea spitalului s-a întâlnit cu medicii șefi ai secțiilor care funcționează în clădirea Medicală I, dar și cu șefii secțiilor Medicină Internă II și III. S-a stabilit de comun acord că, dacă Spitalul de Boli Infecțioase nu va mai putea prelua pacienți, vom veni în sprijinul colegilor noștri, oferind locurile disponibile din clădirea Medicală I, respectând circuitele epidemiologice. În acest sens, secțiile care își desfășoară activitatea în clădirea Medicală I vor funcționa la 30-40% din capacitate, au reprogramat internările pacienților cu patologie cronică, iar, în funcție de patologie, o parte din cazuri vor fi preluate de secțiile Medicină Internă II și III. La nevoie, toate paturile din clădirea Medicală I se pot elibera în 24 de ore.”, se arată într-un comunicat al Spitalului Clinic de Urgență Cluj

În acest moment, în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj sunt internați 2 pacienți diagnisticat cu OCVID-19, unul din județul Maramureș, respectiv unul din Mureș. În izolare la domiciliu se află 732 de persoane, iar alte 22 de persoane sunt în carantină.