Selectați pagina

Pandemia închide două dintre cele mai populare târguri de Crăciun din România, în Sibiu și Cluj

Pandemia închide două dintre cele mai populare târguri de Crăciun din România, în Sibiu și Cluj

Pandemia COVID-19 închide două dintre cele mai cunoscute târguri de Crăciun din România. După ce ani la rând au fost lăudate, premiate și incluse în topuri internaționale pentru titulatura de „Cel mai frumos târg de Crăciun”, în acest an, în Cluj și Sibiu mai rămân în picioare doar brazii de Crăciun împodobiți în piețele publice.

Ca să evite riscul răspândirii Coronavirusului, autoritățile locale din cele două orașe au decis să anuleze cel mai popular eveniment al iernii.

„Familionu, Familionu, rămâi cu sănătate,
Anu` ăsta-i fără joacă. În 2021, poate 😔
Am fost norocoși că ne-am văzut anul trecut în Piața Unirii, ne-am jucat împreună și ne-am bucurat alături de cei dragi de un Târg cald și primitor. Anul acesta, din păcate joaca se mută în casele fiecăruia dintre noi. Aveți grijă de voi și de cei dragi. Rămâneți sănătoși, voioși și cuminți.
Din cauza situației actuale, am decis să nu ne dăm întâlnire în acest an, la un vin fiert, în Piață. Ne va fi dor tare de chipurile voastre vesele, dar e mai bine să avem grijă unii de alții, ca mai apoi, după ce trece totul, să ne adunăm și să jucăm de bucurie.
Cu drag și dor,
Elfii de la Târgul de Crăciun Cluj-Napoca”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Târgului de Crăciun Cluj

În Sibiu, anunțul că în acest an nu se va organizaTârgul de Crăciun a fost făcut încă de la începutul lunii noiembrie.

„Dragii noștri,
știm că vă așteptați ca dintr-o zi într-alta să ne vedeți instalând căsuțele în centrul orașului, însă am luat decizia să suspendăm organizarea Târgului de Crăciun. Evoluția pandemiei este îngrijorătoare și orice risc, cât de mic, trebuie eliminat. Ne-am fi dorit să organizăm evenimentul, să încercăm să salvăm ce se poate măcar din Crăciun în acest an ciudat, iar potrivit reglementărilor în vigoare puteam organiza evenimentul. Ne-am decis, însă, să eliminăm orice fel de risc, oricât de mic ar fi, în speranța că ne putem aduce contribuția la încetinirea creșterii numărului de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, ceva ce ar trebui să facem cu toții, în această perioadă. Noi suntem pregătiți să organizăm evenimentul, în cazul în care situația se va îmbunătăți vom regândi această decizie, până atunci, aveți grijă de voi.”, au scris organizatorii Târgului de Crăciun din Sibiu, pe pagina de Facebook

În Cluj dispar și petrecerile stradale

În Cluj-Napoca, în Piața Unirii va fi amenajat, totuși, un brad de Crăciun și se va păstra tradiția iluminatului festiv, care va fi pornit în seara de 1 Decembrie. În acest an, însă, se va renunța la focul de artificii, dar și la spectacolele și concertele în aer liber, organizate, de obicei, de Ziua Națională a României.

Deasemenea, tot din cauza pandemiei, trecerea dintre ani nu va mai fi marcată în stradă, cu focuri de artificii, jocuri de lumini și tradiționala numărătoare inversă a primarului.