Selectați pagina

Panel de jurnalism medical la Maternopedia 2023. Jurnalista ȘtiriMed, Ancuța Ciolan, este unul din speakerii conferinței

Panel de jurnalism medical la Maternopedia 2023. Jurnalista ȘtiriMed, Ancuța Ciolan, este unul din speakerii conferinței

Jurnalismul medical este un subiect care va fi abordat la Maternopedia 2023, cea mai importantă conferință din România, în domeniul educației perinatale și educației în sănătate. LA edițai din acest an, organizatorii își propun să dezbată, alături de trei jurnaliști experimentați în documentarea materialelor jurnalistice din sectorul medical, un subiect care afectează opinia publică: dezinformarea în sănătate.

„La MATERNOPEDIA, nu ne ferim de subiectele delicate. Abordăm tema știrilor false din domeniul medical și dezbatem împreună cu jurnalistele Carla Tănasie (DIGI24), Adriana Stere (Pro TV) și Ancuța Ciolan-Stăvar (Știrimed) modul în care sunt raportate în media cazurile de malpraxis în specialitățile perinatale”, au transmis organizatorii conferinței Maternopedia.

Jurnalism medical la Maternopedia 2023
Jurnalism medical la Maternopedia 2023

Jurnalista ȘtiriMed, Ancuța Ciolan, unul dintre speakerii panelului de Jurnalism medical spune că este onorată să vorbească, în numele ȘtiriMed, despre importanța educării în informare, atunci când vine vorba de subiecte medicale.

„În România avem nevoie de educație și nu mă refer doar la educația primită acasă sau la școală. Avem nevoie să învățăm cum să ne informăm și cum să avem grijă de sănătatea noastră. Informația și grija pentru sănătate merg mână în mână, iar știrile false ne atacă pe toate canalele de comunicare. Jurnaliștii responsabili care activează în domeniul sănătății pot contribui masiv la educarea publicului și, de ce nu, la conturarea unui nou public, care știe cum și de unde să își ia informațiile. Echipa de jurnaliști ȘtiriMed este și va fi mereu un partener al evenimentelor care promovează grija și educația în sănătate”, spune Ancuța Ciolan, jurnalist ȘtiriMed și speaker al conferinței Maternopedia, în cadrul panelului de Jurnalism medical.

Te așteptăm și pe tine la conferință, pe 12-13 octombrie, între orele 13:00-19:00, la Hotel Capital Plaza din București sau online.

CITEȘTE ȘI: GREȘEALA MEDICALĂ ÎN URMA CĂREIA SUFERĂ MAMA ȘI SUGARUL. TEMA DEZBATERILOR DE LA MATERNOPEDIA 2023

Despre autor