Select Page

Patru bolnavi de leucemie au luat gripă din spital. Pacienții sunt în stare gravă

Patru bolnavi de leucemie au luat gripă din spital. Pacienții sunt în stare gravă

Patru pacienţi internaţi la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi, bolnavi de leucemie, sunt în stare gravă după ce s-au îmbolnăvit de gripă în spital. Managerul instituţiei spune că un vizitator ar fi sursa infecţiei.

Se estimează că și alți pacienți, între 13 și 17, internați la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi au intrat în contact cu bolnavii de gripă. Acești pacienți sunt monitorizați și li s-au luat probe pentru laborator, potrivit digi24.ro.

Între timp, Direcția de Sănătate Publică Iași încearcă să ia măsuri pentru a remedia situația. Au fost timise 50 de vaccinuri antigripale la institutul de oncologie, pentru angajații instituției care nu s-au vaccinat până acum.

De asemenea, a fost restricționat accesul vizitatorilor în institutul de oncologie. În secțiile de hematologie și terapie intensivă, accesul vizitatorilor a fost interzis.

Probele de laborator arată că tulpina virusului este A1H1. Este cu atât mai periculoasă pentru bolnavii de leucemie, pentru că aceștia au imunitatea scăzută.

Gripa a ucis până acum 8 oameni. Patru decese au avut loc doar în ultima săptămână, inclusiv o fetiță de 4 ani. CITEȘTE MAI MULT AICI.

About The Author