Select Page

Patru pacienți bolnavi au acum șansa la o nouă viață după ce au primit organele unei fetițe de 10 ani. Copila a murit în urma unui tragic accident

Patru pacienți bolnavi au acum șansa la o nouă viață după ce au primit organele unei fetițe de 10 ani. Copila a murit în urma unui tragic accident

O fetiță de 10 ani, care a decedat în urma unui tragic accident, a salvat viețile a patru pacienți bolnavi. Familia a fost de acord ca rinichii, ficatul și inima copilei să fie donate.

„Responsabilitatea, profesionalismul și dedicarea echipei ATI și de coordonare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj au făcut posibil ca gestul familiei să nu fi fost în zadar, iar coșmarul nopților de suferință pentru alte familii să înceapă să se risipească. Efortul lor a fost preluat de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni – pentru ficat și Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj – pentru rinichi. Intervențiile de transplant s-au realizat în cadrul celor două centre de excelență, acolo unde profesioniști dedicați au încheiat cu succes operațiile, aducând din nou bucuria de a trăi pentru trei pacienți a căror unică șansă era o intervenție de transplant hepatic sau renal. Deoarece în România nu a fost identificat niciun receptor compatibil, intervenția de prelevare a cordului a fost realizată de echipa centrului Gottsegen National Cardiovascular Center Budapest, salvând viața unui alt copil.”

au precizat într-o postare pe Facebook, reprezentanții Agenției Naționale de Transplant

Rinichii au ajuns la doi copii

Rinichii fetiței de 10 ani au ajuns la doi copii de 11, respectiv 13 ani, care se aflau pe lista de transplant și care, până în momentul operației, erau dependenți de dializă.

Operația de transplant a fost efectuată la Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj.

„Interventiile au fost extrem de dificile din cauza particularităților clinice și anatomice ale celor doi micuți pacienți, unul dintre ei având 9 ani de hemodializa și la care transplantul reprezenta singura sansa de a trai, întrucât s-au epuizat aproape toate căile de abord vascular necesare dializei. Colectivul ICUTR mulțumește familiei donatorului pentru gestul deosebit,precum și Domnului Dr.Oprea A. din cadrul Institutului Inimii Cluj-Napoca, pentru colaborare. ICUTR rămâne centrul cu cea mai mare experiență în transplantul renal atât la adult cât și la copil, din România.”

transmit reprezentanții ICUTR Cluj

VEZI ȘI PLAN ROȘU DE INTERVENȚIE ÎN CLUJ. UN MICROBUZ PLIN CU PASAGERI A FOST LOVIT DE UN TREN

About The Author