Selectați pagina

Pedofil surprins în fața unei școli din Cluj. Învățătoarele au alertat poliția

Pedofil surprins în fața unei școli din Cluj. Învățătoarele au alertat poliția

Scene șocate în fața unei școli din Cluj-Napoca. Două eleve de clasa a 4-a au fost abordate de un bărbat care le-a spus cuvinte obscene și și-a aratat organele genitale. Învățătoarele au intrat în alertă și au reușit să-l fotografieze pe bărbat și au anunțat poliția.

Acesta este mesajul postat de o învățătoarea de la Scoala Iuliu Hațieganu pe pagina de Facebook:

ATENTIE PARINTI!!!!! Vreau sa va aduc la cunoștință un incident petrecut lângă școala unde ne desfășurăm semi-internatul. Joi și vineri dimineata un individ parcat intr-o mașină pe trotuarul de lângă școală, a abordat doua fetițe (una din clasa noastra, iar cealalta din alta clasa a IV-a).

Si-a coborât pantalonii și le-a întrebat dacă vor sa-l însoțească. Azi am reusit sa il identificam. L-am abordat, am pozat mașina și pe el. Are un Ford negru, cu numărul CJ-81-MKI. Am anunțat Poliția, care a spus ca va pune masina sub urmărire. Am discutat cu copiii despre incident și v-am adus la cunoștință, în ideea de a spori siguranța lor!!!.

Reprezentanții școlii spun că fetițele fuseseră lasate în fața școlii de părinți și se îndreptau spre sala de clasă unde se desfășurau activitățile de dimineață. În aceste momente, învățătoarele sunt audiate de către polițiști, chiar în incinta școlii.

E regretabil că s-a întâmplat așa ceva. În prima zi a fost obordată o  fată din clasa a 4-a. Ea era pe era trotuar iar acest individ înțeleg că s-a desfăcut la pantaloni și i-a spus cuvinte obscene.  A doua zi o altă elevă dintr-o clasă paralelă a fost abordată de același bărbat. Elevele s-au speriat și au fugit în școala unde au povestit totul învătoarelor. Doamnele au dat dovadă de mult curaj iar o zi mai târziu l-au abordat pe individ, au făcut poze mașinii și au anunțat poliția, a declarat pentru stirimed.ro, directorul Școlii Iuliu Hațieganu din Cluj.

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru corupere de minori pe numele bărbatului de 36 de ani, se arată într-un comunicat la IPJ Cluj.

În legătură cu informaţiile vehiculate în spaţiul public, referitoare la faptul că un bărbat ar fi acostat eleve din cadrul unei şcoli gimnaziale dintr-un cartier clujean, facem următoarele precizări:

La data de 24 aprilie a.c., la nivelul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, a fost înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „corupere sexuală a minorilor”.

Poliţiştii au identificat persoana bănuită de comiterea acestei fapte, ca fiind un bărbat de 36 de ani din Cluj-Napoca.

În prezent poliţiştii desfăşoară activităţi în vederea găsirii acestuia şi tragerea lui la răspundere penală.”, transmit reprezentanții IPJ Cluj

UPDATE: Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

Politistii clujeni au finalizat cercetarile legate de cazul barbatului de 36 de ani, din Cluj-Napoca cercetat sub aspectul comiterii infractiunii de corupere sexuala a minorilor.
In final, politistii au inceput urmarirea penala fata de acesta sub apectul comiterii a doua infractiuni, „corupere sexuala impotriva minorilor” si „ultraj contra bunelor moravuri”  si au dispus fata de acesta masura retinerii pentru 24 de ore, urmand ca la expirarea retinerii, barbatul sa fie prezentat in fata unui judecator de drepturi si libertati in vederea dispunerii unei masuri preventive.
Inca o data se dovedeste ca lucrand impreuna, politisti, cetateni si presa obtinem rezultate deosebite. Multumim tuturor celor care s-au mobilizat si au inteles importanta colaborarii in vederea asigurarii climatului de siguranta publica dorit de noi toti, se arată într-un comunicat al IPJ Cluj.

Despre autor