Selectați pagina

Pedofilul care a agresat sexual o fetiţă într-un parc din Cluj trimis în judecată. 10 copii au fost violaţi de bărbat

Pedofilul care a agresat sexual o fetiţă într-un parc din Cluj trimis în judecată. 10 copii au fost violaţi de bărbat

Pedofilul care a agresat sexual un copil într-un parc din Cluj a fost trimis în judecată. Procurorii au stabilit că el a violat şi/sau agresat sexual de-a lungul timpului 10 minori.

Vă reamintim ŞtiriMed a prezentat în exclusivitate fotografii cu pedofilul care a agresat sexual o fetiță, în Parcul Expo Transilvania. Bărbatul a fost dat pe mâna Poliției de o mamă care a văzut incidentul și a intervenit. Femeia l-a fotografiat pe bărbat și a anunțat imediat Poliția. VEZI FOTO AICI

S-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului S.S.M, în vârstă de 46 ani, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea a 17 infracțiuni (viol, agresiune sexuală, violență în familie, rele tratamente aplicate minorului, ultraj contra bunelor moravuri), potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

În fapt s-a reținut că începând cu anul 2010, până la momentul reținerii sale (08.07.2021), inculpatul S.S.M., persoană cunoscută ca manifestând atracție sexuală față de copii de vârstă prepubertină, indiferent de sexul lor, a violat și/sau agresat sexual 10 victime minore, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, în scopul satisfacerii unor impulsuri sexuale pe care nu le putea controla.

Pentru agresarea sexuală a trei dintre victime, inculpatul a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 5 ani închisoare pentru săvârșirea a trei infracțiuni de agresiune sexuală, fiind liberat condiționat ulterior.

În prezenta cauză, inculpatul, persoană cu inteligență peste medie, a acționat de fiecare dată după ce și-a pregătit minuțios săvârșirea faptelor, respectiv câștigarea încrederii părinților victimelor și crearea de scenarii pentru a putea rămâne singur cu victimele, inclusiv peste noapte în apartamentul său, invocând că în acest mod ajută/degrevează de sarcini pe părinții care aveau un program încărcat și, în principal, sub pretextul că îi ajută la satisfacerea nevoilor fiziologice, a violat și/sau agresat sexual victimele, potrivit procurorilor clujeni.

Profitând de ascendentul moral conferit de vârstă, de legătura strânsă cu părinții minorilor, dar și de acte de violență fizică sau amenințări cu acte de violență fizică, inculpatul a reușit să obțină tăcerea victimelor, care ulterior agresiunilor, pe fondul traumelor, au manifestat o schimbare bruscă a comportamentului. Spre sfârșitul perioadei infracționale, inculpatul nu și-a mai putut controla deloc impulsurile sexuale și a acționat inclusiv în locuri publice, respectiv pe plaja unui râu și într-un parc, ambele de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Cercetările în prezenta cauză au fost demarate ca urmare a spiritului civic de care a dat dovadă un martor ocular, care nu doar că l-a înfruntat pe autor la data de 08.07.2021, în momentul comiterii unor acte contra integrității și libertății sexuale a unei minore în vârstă de 8 ani, dar a și sesizat personal organele de poliție și a pus la dispoziția acestora fotografii în care a surprins autorul, fapte care au ajutat la identificarea acestuia într-un timp foarte scurt, mai precizează procurorii.

Cercetările s-au efectuat, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, de către organele de cercetare penală din cadrul Poliției mun. Cluj-Napoca – Secția 2 Poliție, care au beneficiat de sprijinul/suportul lucrătorilor/experților din cadrul IGPR – BCCO Cluj-Napoca, IPJ Cluj – Serviciul Criminalistic, Poliției mun. Cluj-Napoca – Biroul de Investigații Criminale, Institutului Național de Criminalistică, Institutului de Medicină Legală Cluj-Napoca, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj. Precizăm că această etapă procesuală reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

ŞtiriMed a prezentat în exclusivitate fotografii cu pedofilul care a agresat o fetiţă într-un parc din Cluj. VEZI AICI

Despre autor