Select Page

Pelerinajul de la Nicula 2021: punct de vaccinare pentru pelerini, măști și distanțare. Care e programul slujbelor

Pelerinajul de la Nicula 2021: punct de vaccinare pentru pelerini, măști și distanțare. Care e programul slujbelor

Credincioșii nevaccinați care ajung în acest week-end la pelerinajul de la Nicula și vor să se vaccineze, au la dispoziție un punct de vaccinare complet funcțional. Procesul de vaccinare este realizat de echipa unui centru de vaccinare din Gherla, care a fost detașată la Nicula, iar vaccinurile folosite sunt Johnson&Johnson și Pfizer.

„Punctul de vaccinare este funcțional de vineri dimineața, de la ora 8.00. Acolo a fost detașat personalul dintr-un centru de vaccinare din Gherla, e vorba de un flux de vaccinare, 5 persoane. Dacă va fi cerere mare, vom suplimenta cu personal medical, numai să fie nevoie. Punctul de vaccinare va fi deschis și funcțional și sâmbătă și duminică”

a declarat pentru ȘtiriMed, Irina Munteanu, subprefectul județului Cluj

Ce reguli trebuie respectate la Pelerinajul de la Nicula

Pe durata celor două zile, cât durează Pelerinajul, credincioșii trebuie să poarte măști de protecție și să păstreze o distanță regulamentară.

„Pe toată perioada prezenței lor la Mânăstirea Nicula, credincioșii sunt sfătuiți să poarte mască de protecție, să respecte măsurile de distanțare și să fie responsabili unii față de alții și mai ales față de ce lasă în urma lor, știind că pășesc într-o grădină a Maicii Domnului.”

transmit reprezentanții Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului

Întreaga procesiune va fi supravegheată și de forțele de ordine. Peste 260 de polișiști sunt deja la Nicula.

„Începând de azi au fost instituite dispozitive ale polițiștilor, atât în vederea prevenirii faptelor antisociale și menținerii ordinii și siguranței publice, precum și pentru impunerea respectării prevederilor legale instituite pentru combaterea și limitarea răspândirii virusului Covid-19. Polițiștii sunt pregătiti să acționeze în scopul îndrumării persoanelor, supravegherii și gestionării traficului rutier, dar și pentru a preveni producerea unor situații de natură a perturba siguranța persoanelor care participă la acestea manifestări religioase.”

transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj

Programul Pelerinajului

Procesiunea va începe sâmbătă, 14 august 2021, de la ora 12.00, de la Biserica Sfântul Nicolae, din parcul central al orașului Gherla și va continua pe jos până la biserica de lemn din incinta Mânăstirii Nicula. Procesiunea va fi condusă de către IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

De la ora 18.00, pe altarul de vară al Mânăstirii va fi săvârșită slujba Vecerniei Mari și a Litiei, iar de la ora 22.00, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului va fi scoasă din biserică și va fi săvârșită Slujba Utreniei și Prohodul Maicii Domnului.

Toate aceste slujbe de priveghere vor culmina cu procesiunea icoanei, în jurul orei 2.00.

În ziua praznicului, duminică, 15 august 2021, de la ora 9.00, tot pe altarul de vară, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, va săvârși Sfânta Liturghie și va rosti pelerinilor un cuvânt de învățătură.

About The Author