Selectați pagina

Cluj: Peste 200 de persoane au donat sânge în cadrul unei campanii

Cluj: Peste 200 de persoane au donat sânge în cadrul unei campanii

Peste 220 de persoane au donat sânge, la Cluj, în cadrul unei campaniei naționale de donare.

Acțiune de donare de sânge, organizată în cadrul campaniei naționale lansate de Digi 24, împreună cu Centrele de transfuzii din țară și intitulată „Avem același sânge” a avut loc la Cluj Arena.

Printre donatori s-a numărat și primarul Emil Boc.

Susțin donarea de sânge și vă invit să donați sânge, în măsura în care starea de sănătate vă permite. „Donăm sânge, salvam vieți”! Un act mic de generozitate poate avea un impact enorm. Fiecare donare de sânge poate face o diferență semnificativă în viața cuiva, a spus primarul Clujului, Emil Boc.

Reprezentanții Consiliului Județean spun că în urma campaniei de încurajare a donării de sânge și de conștientizare a importanței donatorilor, nu mai puțin de 222 de persoane au răspuns afirmativ, la Cluj, îndemnului de a dona.

„Sprijinim toate campaniile care promovează donarea de sânge și, în general, salvarea vieții și a sănătății oamenilor. Vom continua să facem acest lucru, întrucât suntem în slujba cetățenilor, iar atât Cluj Arena cât și întreaga noastră infrastructură vor fi și în continuare disponibile pentru astfel de campanii și inițiative cu caracter umanitar”,a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Consiliul Județean Cluj și Institutul Național de Transfuzie Sanguină „Prof. Dr. C. T. Nicolau” au încheiat un Protocol de colaborare în vederea sprijinirii desfășurării unor acțiuni de donare de sânge. În baza acestuia, Consiliul Județean Cluj se implică activ în campaniile de conștientizare derulate la nivelul județului Cluj și care au drept principal obiectiv creșterea numărului donatorilor de sânge.

Despre autor