Select Page

Peste 500 de cazuri de COVID la nivel naţional. Medic din Cluj: Valul patru este iminent

Peste 500 de cazuri de COVID la nivel naţional. Medic din Cluj: Valul patru este iminent

Peste 500 de cazuri de Covid-19 s-au înregistrat astăzi, după ce numărul bolnavilor a început să crească în ultima perioadă. În plus, a crescut şi numărul pacienţilor în stare gravă.

Medicii atrag atenţia că valul patru este iminent.

Numărul de cazuri Covid-19 crește de la o zi la alta. Valul patru este iminent. „Minciuni”, vor sări unii. „Cu cât ești plătit să „mințăști”?”
Postarea mea nu e pentru cei care gândesc așa. Pentru ceilalți povestesc cum văd eu pandemia Covid în clipa de față.

-Virusul SarsCoV-2 există, este un virus nou cu care omenirea nu s-a întâlnit până acum. Contează mai puțin dacă a fost creat în laborator sau dacă a trecut de la animale la om.
-Dintre persoanele infectate cu SarsCoV-2 cei mai mulți vor face formă ușoară de boală, care nu diferă de o viroză banală.
-Unii vor face totuși formă gravă și ajung la spital. Și nu este vorba neapărat de persoane în vârstă sau cu boli cronice.
-Cu toate tratamentele existente, incercate până acum, 2-3% dintre cei infectați mor, a scris pe pagina sa de socializare medicul Lehel Csergo din Câmpia Turzii.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 541cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul 17.08.2021 (10:00) – 18.08.2021 (10:00) aufost raportate de către INSP6 decese(3 bărbați și 3femei), aleunor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Botoșani, Caraș-Severin, Galați, Teleorman, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani,2 la categoria de vârstă 50-59 ani și 3 la categoria 60-69 ani.Toți pacienții decedați au prezentat comorbidități.

Medicul Lehel Csergo atrage atenţia că distanţarea socială nu va opri pandemia pe termen lung şi recomandă vaccinarea.

Metodele de protecție și distanțarea socială nu vor opri pandemia. Tot ce se poate obține prin aceste restricții este o creștere mai puțin abruptă a numărului de cazuri și astfel o presiune mai redusă pe sistemul sanitar.
Pandemia se va opri doar prin imunizarea populației. Așa s-au oprit toate pandemiile.
Iar acest lucru se poate obține prin două metode. Una este cea clasică, lăsând populația să treacă prin boală. Doar că această metodă presupune un cost important: un număr mare de decese. A doua metodă este reprezentată de vaccinare. Vaccinurile existente nu sunt perfecte, nu au fost suficient studiate, nu protejează 100%, pot avea efecte adverse pe termen scurt și lung. Și totuși, când la final se va trage linia, vom vedea că vaccinurile au redus semnificativ numărul de decese. Mult timp nu mai este până spitalele vor fi pline din nou. Este ultima șansă pentru vaccinare și pentru a scăpa cu o formă ușoară de boală. Fiecare să aleagă cum îi dictează conștiința, a spus dr. Lehel Csergo.

In judeţul Cluj situaţie este următoarea:

Rata incidenței pe județul Cluj : 0,27

În ultimele 24 de ore, 22 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj;

Total număr de teste 1.355 din care 371 diagnostic grupe de risc, 386 teste efectuate la cerere și 598 teste rapide. Până în acest moment s-au realizat 608.244 de teste, la nivelul județului Cluj;

9 persoane internate în ATI;

Total vindecați și externați 2.932 din care 2.019 din județul Cluj;

Total decedați 1.050 din care 662 din județul Cluj.

În acest moment sunt internați 100 pacienți.

About The Author