Selectați pagina

PREMIERĂ Centrul de Transfuzie Sanguină din Cluj ar putea avea program preferenţial pentru donatorii de plasmă

PREMIERĂ Centrul de Transfuzie Sanguină din Cluj ar putea avea program preferenţial pentru donatorii de plasmă

Program preferenţial pentru donatorii de plasma convalencentă la Cluj. Asta cer autorităţile locale după ce la Centrul de Transfuzii din Cluj va ajunge în câteva zile primul aparat de plasmafareză. În acest moment donatorii de plasmă care au fost infectaţi cu COVID-19 îşi aşteaptă rândul alături de donatorii de sânge obişnuit. Un program dedicat ar face procesul de recoltare să fie mai rapid pentru donatorii de plasmă.

Am discutat și pe tema modificarii și actualizarii programului de donare. Sugestia mea a fost sa fie analizată varianta de a fi un orar separat pentru donatorii de plasma. Așteptăm sa vina aparatul sa il punem in functiune si să actualizam programul, a declarat pentru StiriMed suprefectul Clujului Irina Munteanu.

Subprefectul Clujului a mai spus că la Centrul de Transfuzii din Cluj se aglomerează in special in zilele de vineri și din acest motiv ar fi benefic ca programul să fie adaptat pentru donatorii de plasma, iar centrul sa funcționeze inclusiv în weekend.

Vinerea trecută au fost 120 de donatori mult peste capacitatea centrului de 70-100 de persoane, a spus pentru StiriMed, suprefectul Clujului, Irina Munteanu.

Clujul nu a avut până acum un aparat de plasmafareză în urma acestui articol publicat de Stirimed autorităţile au anunţat că un astfel de aparat va ajunge săptămâna viitoare.

Despre autor