Selectați pagina

PREMIERĂ În Cluj a fost elaborat primul ghid din țară de informare și prevenție a infectării cu SARS-COV2. Care sunt cele mai frecvente întrebări și răspunsuri legate de COVID-19

PREMIERĂ În Cluj a fost elaborat primul ghid din țară de informare și prevenție a infectării cu SARS-COV2. Care sunt cele mai frecvente întrebări și răspunsuri legate de COVID-19

Mai mulți specialiști din diferite domenii din Cluj au realizat primul ghid din România, de informare prevenție a infectării cu noul Coronavirus. În ghid se regăsesc cele mCai frecvente întrebări, precum și răspunsurile legate de COVID-19.

„Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să afle informații utile despre COVID-19, modalitățile de prevenire a infectării și alte răspunsuri care să ajute în contextul actual, a fost elaborat Ghidul de informare și prevenție a infectării cu COVID-19. Documentul cuprinde răspunsuri la întrebări posibile și oferă informații avizate de specialiști, pentru a veni în sprijinul cetățenilor, dar și al celor care răspund la întrebările acestora, oferind explicații, recomandări și măsuri medicale.”, se arată într-o informare a Prefecturii Cluj.

Ghidul poate fi consultat AICI

În acest document pot fi regăsite informații legate de cum se transmite virusul SARS-COV2, care sunt simptomele ce ar trebui să ne trimită la testare, cum evoluează boala, în ce situații se impune carantina sau cum se desfășoară consultul medicului de familie, în caz de suspiciune de COVID-19.

Ghidul a fost realizat de către Instituția Prefectului-Județul Cluj, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, Casa de Asigurări de Sănătate Cluj, Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, Spitalul Clinic Județean Cluj, Serviciul de Ambulanță Județean Cluj, Asociația Medicilor de Familie Cluj, cu suport din partea Colegiului Farmaciștilor, Universității de Medicină și Farmacie Cluj și al organizațiilor neguvernamentale de profil.