Selectați pagina

Premierul cere debirocratizarea sistemul medical: Bolnavii nu sunt sportivi de performanță să plimbe acte

Premierul cere debirocratizarea sistemul medical: Bolnavii nu sunt sportivi de performanță să plimbe acte

Mihai Tudose i-a cerut joi ministrului Sănătăţii ca în cel mult două săptămâni să vină cu un proiect prin care să fie debirocratizat sistemul de sănătate. Bodog a fost atenţionat şi cu privire la cazul jurnalistei Magda Vasiliu care s-a lovit tot de birocraţie când a vrut să îşi ia concediu medical, potrivit mediafax.ro.

Birocraţia e ajunsă la cote extreme şi în Ministerul Sănătăţii. 400.000 de hârtii plimbate de la medic de familie la specialist, apoi la farmacie. Nu sunt sportivi de performanţă cei ajunşi în situaţia asta. Domnule ministru (n.r.: ministrul Sănătăţii), în două săptămâni aştept un proiect de reducere a acesti birocraţii, a spus premierul Tudose, la începutul şedinţei de Guvern.

Acesta i-a atras atenţia lui Bodog şi legat de cazul jurnalistei Magda Vasiliu. .

Cine e în străinătate la tratament nu trebuie să vină in ţară să demonstreze dincolo că e bolnav. Ce se întâmplă acum pe anumite zone în Ministerul Sănătăţii cred că ar putea să facă obiectul unor structuri din Ministerul Sănătăţii: psihiatrie, chestii de genul ăsta, a mai spus Tudose.

Am luat legătura cu mama copilului, situaţia e rezolvată şi am discutat şi cu preşedintele CNAS…, a răspuns ministrul Sănătăţii, însă şeful Executivului i-a replicat: Degeaba rezolvăm probleme punctuale, sistemul e defect.

Prezentatoarea ştirilor Prima TV, Magda Vasiliu a postat un mesaj emoționant pe pagina sa de socializare, anunțând că băiatul ei are cancer și este tratat în Italia. Însă ea, ca mama, care vrea să îi fie alături se lovește de birocrația din România. VEZI AICI MESAJUL.

Între timp vedeta a scris încă un mesaj prin care le mulțumește celor care au vrut să o ajute. Ea cere doar ca legea în domeniu să se schimbe.

Le mulţumesc tuturor celor care s-au gândit la mine, dar nu pot să mă abţin în a spune răspicat că nu am nevoie nici de compasiune, nici de milă şi nici de bani. Aşa cum am spus, am nevoie de o lege bună, simplă, făcută pentru cetăţean. Azi (joi – n.red.) am avut o discuţie telefonică cu dl. ministru Florian Bodog, aşa cum de altfel a declarat şi dânsul în şedinţa de guvern. Omul Florian Bodog m-a ascultat, m-a întrebat ce probleme am şi-mi place să cred că a înţeles mesajul meu, a scris jurnalista.

Prezentatoarea tv a precizat că ministrul a recunoscut că dacă în locul ei era o mamă mai puți cunoscută, problema ei nu s-ar fi rezolvat atât de rapid. Ea cere ca toți copiii să aibă aceeași sansă la viață.

Aştept cu nerăbdare răspunsurile ministrului Florian Bodog. Pentru că aşa cum i-am spus şi dânsului, eu sunt norocoasă în comparaţie cu alte mame. Aşa e în România… Apari la TV, ai relaţii, ştii oameni… Atunci se rezolvă. L-am întrebat pe dl. ministru ce şansă ar fi avut un copil ca Vlad dacă mama lui era o femeie care nu apărea la TV şi trăia, să zicem, în Giurgiu, fără bani, relaţii şi expunere publică… Răspunsul dlui ministru a fost extrem de sincer şi confirmă ceea ce ştim cu toţii… Nu prea sunt şanse…. Colegilor din presă care au dorit să trateze pe larg situaţia gravă în care mă aflu, le mulţumesc! Dar scopul meu nu e să apar la TV… Aşa că îi rog pe toţi să urmărească activitatea de la Sănătate în cele două săptămâni date de premier pentru micşorarea birocraţiei. Ce am scris ieri nu e despre mine. E despre alţii ca mine pe care nu-i vede şi nu-i cunoaşte nimeni… Ştiţi câţi sunt doar aici, în Roma? Nu ştiţi….nici eu n-am ştiut… Dar acum am aflat. Există suferinţe inimaginabile pe care nu le ştie nimeni. Iar sistemul trebuie să rezolve destine, nu să le frângă definitiv, și-a încheiat Magda Vasiliu mesajul pe Facebook.

 

Despre autor