Selectați pagina

Bilanț după prima săptămână de școală în Cluj. Câți elevi și dascăli au fost diagnosticați cu Coronavirus

Bilanț după prima săptămână de școală în Cluj. Câți elevi și dascăli au fost diagnosticați cu Coronavirus

Bilanul îmbolnăvirilor de Coronavirus după prima săptămână de școală în Cluj. 15 elevi și 11 cadre didactice au fost diagnosticați cu SARS-COV2, anunță prefectul județului Cluj.

În cazul elevilor depistai pozitiv cu noul Coronavirus, s-a luat decizia suspendării cursurilor în clasele în care învățau aceștia. Potrivit autorităților, o școală se  poate închide doar în situația în care apar mai mult de 3 cazuri de COVID-19 în aceeași unitate.

Deși Clujul este în scenariul verde, adică elevii învață în școli, față în față, există totuși 9 unități de învățământ, unde elevii fac cursuri online. E vorba de școli din mai multe localități unde există focare active de Coronavirus.

Astfel, în 316 școli din județ, cursurile au loc normal. În alte 98 de unități de învățământ se aplică scenariul 2, adică elevii merg la cursuri prin rotație, cu excepția celor din clasele primare și a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a.

Situația epidemiologică în județul Cluj

În ultimele 24 de ore, în județul Cluj s-au înregistrat 38 de cazuri noi de Coronavirus. În secțiile de terapie intensivă a spitalelor COVID sunt internați 33 de pacienți. Asta înseamnă că momentan, mai sunt libere doar 2 paturi de terapie intensivă.

 

Foto: unsplash.com