Selectați pagina

USAMV Cluj are stand într-un mare centru comercial. Rector: „Mai mult decât alimente, oferim amintiri, ceva din Cluj și produse care protejeză sănătatea”

USAMV Cluj are stand într-un mare centru comercial. Rector: „Mai mult decât alimente, oferim amintiri, ceva din Cluj și produse care protejeză sănătatea”

O universitate din Cluj își scoate produsele din spațiile convenționale și le expune la vânzare într-un loc mai puțin convențional: într-un mall.

Produse alimentare, plante aromatice și medicinale, suplimente alimentare, unele inventate de cercetătorul Dan Vodnar, vitamine, ceaiuri, uleiuri esențiale, vinuri, dar și alimente produse și procesate în incinta Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, se găsesc la vânzare într-un spațiu amenajat în incinta Iulius Mall. Spațiul a fost inaugurat de rectorul USMAV Cluj, Cornel Cătoi.

usamv mall
USAMV Cluj și-a scos produsele din campus și le-a dus în mall/ Sursa foto: USAMV

„Avem magazine în universitate, produsele noastre sunt prezente și în alte magazine, dar ne-am gândit că ar fi bine, ca într-un spațiu altfel decât unul pur alimentar, să oferim clujenilor, dar și musafirilor, celor care vizitează orașul, ceva specific din Cluj. Mai mult decât alimente, le oferim amintiri și cadouri. Și aici nu vorbim doar de produse tradiționale, ci de calitatea alimentelor și controlul în direcția prevenirii transmiterii unor boli. Tot ce avem noi aici sunt produse sigure și care protejează sănătatea”, a declarat pentru ȘtiriMed, prof. Cornel Cătoi, rectorul USAMV Cluj

Ce produse se găsesc la standul USAMV Cluj

usamv mall 3
La standul USAMV se găsesc atât alimente, cât și produse destinate protejării sănătății/Sursa foto: USMAV

Reprezentanții USAMV Cluj spun că standul cu produse autohtone va fi deschis zilnic, de la 10.00 la 22.00, iar în luna decembrie prețurile vor fi promoționale.

„Sunt la prețuri promoționale, în această lună, vinurile aromate de la Stațiunea viticolă Apoldia Maior – USAMV Cluj-Napoca, ouă, lactate bio și ulei de floarea soarelui presat la rece de la Ferma Cojocna – USAMV Cluj-Napoca, mezeluri produse de Gourmeticus Academicum, uleiuri esențiale, butași de lavandă, plante aromatice și ceaiuri de la Facultatea de Agricultura USAMV Cluj-Napoca, precum și Echibiotic, un complex activ format din șase tipuri de tulpini de probiotice, sub semnătura Prof. dr. Dan C. Vodnar – Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor USAMV Cluj-Napoca”, au transmis reprezentanții universității

usamv mall 4
Aloe Vera din laboratorul prof. Dan Vârban, USAMV/Sursa foto:USAMV Cluj

CITEȘTE ȘI: CERCETĂTORUL ROMÂN DAN VODNAR LANSEAZĂ ECHIBIOTIC, UN COMPLEX DE PROBIOTICE CARE AJUTĂ LA ATENUAREA SIMPTOMELOR DE COLON IRITABIL