Selectați pagina

Prof. dr. Claudia Gherman este noul manager celui mai mare spital de urgență din Transilvania

Prof. dr. Claudia Gherman este noul manager celui mai  mare spital de urgență din Transilvania

Prof. dr. Claudia Gherman este noul manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, după ce fostul manager, Petru Șușcă, a fost înlăturat de la conducere, în urma unui mandat de 7 ani.

Prof. dr. Claudia Gherman vine la conducere celui mai mare spital de urgență din Transilvania într-o perioadă critică pentru întregul sistem sanitar.

„Spitalul trece printr-o perioadă extrem de dificilă, ținând seama de pandemia COVID-19. Tocmai de aceea, mă îndrept cu mulțumiri către echipa managerială anterioară, pentru efortul imens depus în aceste luni ale pandemiei, pentru a menține în siguranță deopotrivă pacienții și angajații spitalului. Sunt pe deplin încrezătoare că prin muncă în echipă, respect și grijă pentru oameni putem depăși orice criză”

a declarat Prof. Dr. Claudia Gherman la preluarea mandatului.

Cine este Claudia Gherman

Prof. Dr. Claudia Gherman este medic primar cu triplă specialitate: chirurgie generală, chirurgie vasculară și chirurgie plastică. Din 2017 până în prezent a fost medic șef al Secției Clinice Chirurgie Generală II. În paralel, desfășoară activitate didactică și de cercetare, fiind, începând cu octombrie 2020, profesor în cadrul UMF „Iuliu Hațieganu”, Disciplina Abilități – Științe umaniste.

Cu numeroase articole și cărți publicate, membru al comisiilor profesionale de specialitate și director al Centrului de Aptitudini Practice și Simulare în Medicină, Prof. Dr. Claudia Gherman preia conducerea spitalului, având ca priorități de management optimizarea activității medicale în contextul COVID-19, continuarea proiectelor de modernizare, dezvoltarea cercetării și implementarea proiectelor de inovare în domeniul medical.

Prof. Dr. Claudia Gherman a mai avut funcția de manager interimar al SCJU în 2013, iar între anii 2012-2013 a ocupat funcția de director medical al spitalului.