Selectați pagina

Prof.dr. Nicolae Hâncu coordonează primul și singurul centru pentru tratarea obezității din Transilvania – C.E.N.O., deschis recent la Cluj

Prof.dr. Nicolae Hâncu coordonează primul și singurul centru pentru tratarea obezității din Transilvania – C.E.N.O., deschis recent la Cluj

Primul și singurul centru specializat în tratarea obezității din Transilvania – Centrul de Expertiză în Nutriție și Obezitate (C.E.N.O.) a fost deschis la Cluj-Napoca de Rețeaua de Sănătate Regina Maria din Cluj-Napoca.

Centrul de Expertiză în Nutriție și Obezitate funcționează în cadrul Campusului Medical Cluj al Rețelei, sub coordonarea directă a Prof. Dr. Nicolae Hâncu și oferă o abordare multidisciplinară, complexă și completă a problemelor din sfera obezității.

Prof. Nicolae Hâncu: „Este necesar ca românii să știe cât mai multe despre obezitate și tratarea ei”

Centrul este structurat în patru departamente interconectate, care lucrează unitar în beneficiul pacientului. Noul centru deservește 12 specialități medicale și reunește peste 30 de medici cu expertiză în tratarea obezității.

„Obezitatea este o boală cronică care amenință sănătatea, scurtează viața și o umple de necazuri, reversul ei fiind greutatea sănătoasă. Este necesar ca românii să știe cât mai multe despre obezitate și tratamentul ei, apoi să aplice cunoștințele în viața reală, cu ajutorul medicului, al familiei și al anturajului prietenos. Asta ne-am propus să realizăm prin Centrul de Expertiză în Nutriție și Obezitate, să îmbunătățim viața românilor care se luptă cu obezitatea și efectele ei nefaste, folosindu-ne de capacitățile tehnico-medicale extraordinare de care dispunem în cadrul Rețelei de sănătate REGINA MARIA. Totodată, ne dorim să creștem echipe medicale integrate care să schimbe viitorul medicinei prin performanță și pasiune”, ne-a declarat Prof. Dr. Nicolae Hâncu, coordonatorul Centrului de Expertiză în Nutriție și Obezitate din cadrul Rețelei de sănătate Regina Maria.

Datorită interconectării și bunei colaborări dintre cele patru departamente în care este structurat Centrul, se creează un sistem integrat în care fiecare persoană care se confruntă cu obezitatea poate beneficia – fără a mai fi nevoie să se deplaseze în mai multe locuri – de consultații multidisciplinare, precum și de toate investigațiile necesare pentru diagnosticare, inclusiv pentru tratamentul chirurgical al pacienților bariatrici.

Expertiza acestui Centru de tratare a persoanelor cu obezitate rezultă din calitatea serviciilor oferite, în cadrul său existând resursele umane și de dotare necesare pentru a acorda îngrijire la cele mai înalte standarde recomandate.

Pacienții vor beneficia de expertiza prof. dr. Nicolae Hâncu și a altor medici specialiști

Medicii care alcătuiesc echipa C.E.N.O au o expertiză impresionantă în domeniul diabetologiei și a bolilor de nutriție, fiind recunoscuți la nivel național și internațional, Centrul funcționând sub coordonarea Prof. Dr. Nicolae Hâncu, unul dintre cei mai reputați specialiști în domeniu. Acesta are o expertiză medicală de referință în lipidologia clinică, în managementul clinic al diabetului zaharat de tip 2, în riscul cardiovascular global și în obezitatea abdominală.

De asemenea, Prof. Nicolae Hâncu este profesor universitar emerit în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca și membru al Academiei Române de Științe Medicale și al Academiei Române, fiind un lider în studiul și tratarea acestei afecțiuni medicale.

Întreaga activitate a Centrului de Expertiză în Nutritie și Obezitate se desfășoară după cele mai înalte standarde medicale și după principii acreditate la nivel internațional, având totodată susținerea a două organizații-emblematice pentru problemele obezității: Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli metabolice (FRDNBM) și Societatea Română de Endocrinologie (SRE).

În cadrul Campusului Regina Maria Cluj activează medici care sunt membri ai celor două instituții de prestigiu și nu numai, printre care îi amintim pe Prof. Dr. Nicolae Hâncu și Prof. Dr. Constantin Ciuce – Medic Primar Chirurgie generală în cadrul Spitalului Cluj, alături de echipa sa medicala.

Alături de domnul Prof. Dr. Nicolae Hâncu, C.E.N.O. beneficiază de expertiza Prof. dr. Cornelia Bala, Prof. dr. Gabriela Roman, Prof. dr. Cătălina Poiană, șef. lucr. Dr. Anca Crăciun, Conf. dr. Anca Farcaș și Asist. univ. asoc. dr. Andrada Mureșan.

CITEȘTE ȘI DE CE SĂ ALEGI CHIRURGIA ROBOTICĂ ÎN TRATAREA AFECȚIUNILOR UROLOGICE ȘI ONCOLOGICE. IMPACT, BENEFICII ȘI REZULTATE EXTRAORDINARE

Despre Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele 16 acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.

Totodată, REGINA MARIA a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu peste 25 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 770.000 de abonamente. În plus, în ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit peste 200 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.

REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 35 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în mai mult de jumătate din județele țării și acoperire națională prin intermediul celor peste 330 clinici partenere. Compania reunește peste 8.000 de angajați și colaboratori și oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 6 milioane de pacienți.

În 2023, REGINA MARIA a lansat un nou proiect medical – EXAVET, primul laborator de Analize și Imagistică Veterinară din cadrul rețelei marcând intrarea pe o piață nouă pentru liderul în calitatea serviciilor medicale din România.

Despre autor