Selectați pagina

Profesorii din Cluj se vaccinează. VEZI LISTA CENTRELOR

Profesorii din Cluj se vaccinează. VEZI LISTA CENTRELOR

A început vaccinarea profesorilor din universităţi, iar cadrele didactice din şcoli şi grădiniţe sunt aşteptate de luni în centrele de vaccinare special amenajate pentru ei. Astfel la nivelul județului Cluj au fost stabilite 9 fluxuri de vaccinare pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar şi universitar, 6 fluxuri cu AstraZeneca şi 3 fluxuri cu Pfizer.

Aceste fluxuri sunt stabilite în 4 centre de vaccinare la nivelul municipiului Cluj-Napoca, după cum urmează:

Învățământ PREUNIVERSITAR:
2 fluxuri de vaccinare cu AstraZeneca la Colegiul Tehnic de Transporturi „Transilvania”;

2 fluxuri de vaccinare cu AstraZeneca → la Școala Generală „Iuliu Hațieganu“;

2 fluxuri de vaccinare cu Pfizer la Școala Gimnazială „Ion Creangă“.

Învățământ UNIVERSITAR:

2 fluxuri de vaccinare cu AstraZeneca la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca;

1 flux de vaccinare cu Pfizer la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

În acest moment există 4.298 cadre didactice care nu s-au vaccinat încă şi care pot beneficia de aceste noi fluxuri, potrivit datelor Ministerului Educaţiei.

Programările pentru vaccinare se stabilesc pe liste la nivelul fiecărei unități de învățământ, sunt centralizate la nivelul Inspectoratului Școlar şi transmise către Direcția de Sănătate Publică, respectiv către centrele de vaccinare, în ceea ce privește învățământul preuniversitar. Procedura este similară şi pentru învățământul universitar, prin intermediul Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, susţin reprezentanţii prefecturii Cluj.

Această campanie va dura aproximativ o săptămână, în funcție de numărul de persoane care vor opta pentru vaccinare şi în funcție de tipul de vaccin administrat, se va efectua doza a doua la termen.

Despre autor