Selectați pagina

Profesorul Mihai Lucan și fiul său, Ciprian, au fost reținuți pentru 24 de ore. Procurorii cer arestarea lor

Profesorul Mihai Lucan și fiul său, Ciprian, au fost reținuți pentru 24 de ore. Procurorii cer arestarea lor

Profesorul urolog Mihai Lucan și fiul säu, Ciprian – deasemenea medic urolog – au fost reținuți pentru 24 de ore, de DIICOT, după mai bine de 7 ore de audieri. Au fost reținuți pentru 24 de ore și fostul manager al Institutului de Urologie și Transplant Renal Cluj, dar și fosta directoare economică a Institutului, Rodica Baciu. Proccurorii vor cere judecătorilor arestarea preventivă a celor 4.

„S-au luat măsuri preventive, au fost reținuți pentru 24 de ore Mihai Lucan, ciprian Lucan, Dan Sanpetreanu (n.r. fostul manager al ICUTR) și fosta directoare economică. Cel mai probabil că în seara asta se va formula cererea de arestare preventivă”, a declarat pentru ȘtiriMed, Eugen Iordăchescu, unul dintre avocații lui Mihai Lucan.

„Au fost reținuți, nu mi s-a părut că i-a surprins decizia procurorilor”, a declarat un alt avocat al familiei, citat de Știrile PRO TV

Surse din anchetă susțin că în urma perchezițiilor făcute de anchetatoti la locuința familiei Lucan, care au durat mai bine de 20 de ore, procurorii au găsit și au ridicat 600 de mii de euro, dar și numeroase bijuterii și ceasui valoroase.

Mihai și Ciprian Lucan, dar și fostul manager al ICUTR, Dan Sanpetreanu, sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat și delapidare. Prejudiciul creat Institutului de Urologie și Transplant REnal Cluj, în vremea când Lucan era acolo șef de secție, se ridică la suma de 1 milion de euro.