Selectați pagina

Proiectul „Aripi” lansat de campionul mondial la canotaj, Sergiu Bejan, ajunge în grădinițele din Cluj

Proiectul „Aripi” lansat de campionul mondial la canotaj, Sergiu Bejan, ajunge în grădinițele din Cluj

Proiect inedit pentru grădinițele din Cluj. „Aripi”, o carte cu păsări fotografiate în mediul lor de viață, descrise în versuri, dar și planșe cu mamifere, vor ajunge în 15 grădinițe din județ. Fotografiile au fost realizate de campionul mondial, canotorul Sergiu Vasile Bejan, care în timpul liber urmărește animalele în mediul lor de viață pentru a le imortaliza.

”Am răspuns pozitiv pentru că era vorba de copii și mi-am dorit să îi aduc cât mai aproape de natură, de animale și să poată analiza în detaliu fiecare părticică a a păsărilor care se află în carte și a mamiferelor care se vor afla pe planșe. În orice domeniu trebuie să fiu perseverent, la fel cum nu m-am lăsat bătut atunci când am dat de greu în antrenamente, nici în fotografie nu am dat înapoi când mi-am dorit să obțin un cadru care să întoarcă multe priviri și să să fie apreciat. Cred că este foarte important această aptitudine a de a fi perseverent și de a nu te da bătut atât de ușor. Ne-am întâlnit cu copiii, le-am vorbit puțin despre câteva câteva specii de păsări și abia așteaptă. Din câte am văzut eu sunt nerăbdători să răsfoiască albumul”, a spus Sergiu Vasile Bejan, canotor și campion mondial.

Proiectul a fost inițiat de Grădinița cu Program Prelungit Lumea Copiilor din Cluj.

”Ideea acestui proiect a pornit ca o inspirație, ca o dorință de evoluție pe care le-o insuflăm și copiilor pentru că ne dorim să crească. Îi sprijinim la un moment dat să prindă aripi și să ajungă să fie liberi. Scopul proiectului este să le formeze atitudini și comportamente pentru a proteja mediul, pentru a avea grijă de animale, de păsări. ”,a declarat Niculina Nealcoș, directorul Grădiniței cu Program Prelungit Lumea Copiilor din Cluj.

niculina nealcos scaled
Niculina Nealcoș, directorul Gradiniței cu P.P. Lumea Copiilor Cluj

Cărțile vor fi folosite la activitățile desfășurate în grădinițele din județul Cluj pe tot parcursul anului școlar.

„Materialele didactice într-adevăr, trebuie să sufere schimbări, pentru că sistemul nostru și educația suferă schimbări de la o generație la alta. Îmbunătățim, redescoperim, reinventăm, revalorizăm și ne-am dorit să vedem lumea animalelor și a păsărilor care sunt atât de dragi, de apropiate copiii lor. Prin ochii lui Sergiu Bejan, copiii vor explora atât planșele, cât și cartea Aripi, păsările și ne vom structura activități pe care să le putem desfășura pe tot parcursul anului școlar”, explică Diana Gordan-Codrean, profesor pentru învățământul preșcolar la Gradinița Lumea Copiilor.

În viitor, proiectul ar putea fi extins și în alte județe ale țării pentru ca micuții să învețe despre lumea păsărilor și cum pot proteja mediul în care trăiesc.

Despre autor