Selectați pagina

Propunerea ministrului Sporturilor: Orele de la şcoală să înceapă cu 45 de minute de mişcare şi nutriţie

Propunerea ministrului Sporturilor:  Orele de la şcoală să înceapă cu 45 de minute de mişcare şi nutriţie

Carol Eduard Novak, noul ministru al Tineretului și Sportului, vrea ca orele de la şcoală să înceapă cu miscare.  El vrea să găsească o altă formulă pentru educația fizică din școli și spune că, de pildă, copiii ar trebui înceapă fiecare zi de școală cu 45 de minute de mișcare și nutriție. Își propune să obțină acest lucru în decurs de un an, potrivit declaraţiilor făcute la Digi24.

El are si alte planuri îndrăznețe. „Fiecare copil trebuie să știe să înoate și să patineze”, spune singurul campion paralimpic al României.

Îmi doresc ca fiecare copil să știe să înoate, să patineze. Minim. Și trebuie implicat sistemul educațional în sport. Haide să găsim altă formulă de educație fizică, 45 de minute de stretching plus nutriție. Eu aș pune prima oră să începem de aici, prima oră în fiecare zi 45 de minute de gimnastică și nutriție, dupa aceea suntem fresh, putem să începem să învățăm, a spus ministrul Sportului.

El a dat exemplul fostului primar din Miercurea Ciuc, care a cerut școlilor ca fiecare clasă să meargă săptămânal cu copiii la înot și o dată la patinaj.

Ministrului i se pare nepotrivit modul în care unii profesori de sport au ales să-și desfășoare și să le pună note elevilor în pandemie – le cer să facă în casă sărituri și exerciții specifice unei săli de sport și să se înregistreze. Eduard Novak spune că a văzut asta inclusiv la copiii săi, pe care îi aude sărind în camera lor. Și în acest caz, ministrul spune că ar fi fost mai eficiente niște exerciții simple de gimnastică.

Despre autor