Selectați pagina

Protest de amploare în Capitală. Angajații din sănătate au ieșit în stradă

Protest de amploare în Capitală. Angajații din sănătate au ieșit în stradă

Aproximativ 5.000 de persoane din sistemul sanitar protestează în centrul Capitalei. Oamenii sunt nemulțumiți de‎ eliminarea plafonului de 30% pentru sporurile specifice sistemului sanitar şi de asistenţă socială,‎ dar și de transferul contribuțiilor de la angajator la angajat.

Înarmați cu vuvuzele, steaguri cu sigla Sanitas, dar și pancarte pe care scrie  „Respect si demnitate pentru sănătate”, ”Dreptate pentru sănătate” sindicaliștii își cer drepturile.

Oameni sunt nemulțumiți de palafonarea sporurilor, lucru care nu îi avantajează, mai mult de transferarea contribuțiilor de la angajator la angajat pentru că spun ei acest lucru va duce la anularea majorărilor salariale din 2018.

În jurul orei 12.00, protestatarii au pornit, în marş din Piaţa George Enescu către Piaţa Victoriei, pentru a-şi striga nemulţumirile şi în faţa Guvernului.

22643244 1677265105619250 1253761513 o

Protestatarii au ajuns în Piața Victoriei

Între timp, premierul care va primi o delegatie la Guvern, a comandat un control în spitale pentru a se lămuri vizavi de sporuri și condițiile de muncă.

La miting participă sindicaliști din toată țara. Din Cluj-Napoca au plecat ieri spre București, cu autocarele, peste 200 de oameni.

După mitingul din 19 octombrie, Consiliul Naţional Sanitas va decide dacă  va declanșa greva generală.

Despre autor