Selectați pagina

VIDEO Protest spontan la Institutul Inimii Cluj. Zeci de angajați au întrerupt munca și au ieșit în curtea spitalului

VIDEO Protest spontan la Institutul Inimii Cluj. Zeci de angajați au întrerupt munca și au ieșit în curtea spitalului

Zeci de angajați ai Institutului Inimii Cluj au întrerupt spontan munca,azi dimineață și au ieșit în curtea spitalului. Oamenii sunt nemulțumiți de modul cum se aplică legea unitară a salarizării și de faptul că mulți dintre ei și-au pierdut sporurile.
Oamenii spun că pe luna martie și-au primit doar o parte din salariile pe care ar fi trebuit să le aibă.

„Lumea s-a adunat în curtea Institutului nemulțumită că au fost livrați numai o parte din banii cuveniți pe luna martie și așteptându-se să se plătească și sporurile pentru munca depusă în luna martie. La noi, la nivel de instituție, nu s-a aplicat încă regulamentul de sporuri și nu au intrat banii în conturi. Discuțiile cu managerul au existat și la nivel de sindicate și la nivel de ședință pe Instituție. Lumea nu știe, instituția nu are suficienți bani să le plătească. În rândul angajaților există o stare de frustrare, de incertitudine”, a explicat Claudia Feurdean, lider sindical.

Managerul Institutului a ieșit în curte alături de angajați și spune că susține demersurile angajaților. Medicii, asistenții și infirmierii susțin că vor declanșa greva generală, dacă nu își primesc banii.

VEZI video din timpul protestului.