Selectați pagina

Record de îmbolnăviri cu Covid-19. Peste 2000 de persoane infectate în ultimele 24 de ore, în România. În Cluj nu mai sunt locuri la ATI

Record de îmbolnăviri cu Covid-19. Peste 2000 de persoane infectate în ultimele 24 de ore, în România. În Cluj nu mai sunt locuri la ATI

România înregistrează un nou record la numărul de cazuri noi de COVID-19. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2158 de pacienţi bolnavi. Cele mai multe cazuri sunt în Bucureşti, mai precis 405. În judeţul Cluj, în acelaşi interval, au apărut 76 de noi îmbolnăviri.

În Cluj nu mai sunt locuri la ATI

În cele trei spitale COVID din județul Cluj locurile pe secțiile de Terapie Intensivă sunt ocupate toate,iar autoritățile iau în calcul suplimentarea paturilor de ATI.

„Sunt foarte multe cazuri. La ATI suntem full, nu mai avem locuri, e foarte dificil pentru toată lumea. Eu eram îngrijorat când aveam 35 de cazuri/zi, și-acum ajungem la 90. E transmitere comunitară intensă. Discutăm și analizăm, avem și videoconferință după-masă să vedem ce facem. E posibil să deschidem o altă linie Covid, la Spitalul Județean din Cluj”, a declarat Mihai Moisescu, directorul DSP Cluj, pentru g4media.ro

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, confirmă că secția de Terapie Intensivă e aglomerată, dar susține că mai sunt… 3 locuri libere.

„Acum sunt 3 locuri libere pe Terapie Intensivă, suntem aproape de capacitatea maximă, acum analizăm mai multe variante, să suplimentăm numărul de locuri la ATI”, a declarat pentru ȘtiriMed, Mircea Abrudean

Potrivit unor surse din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, în acest moment toate locurile din ATI sunt ocupate. Asta, în ciuda faptului că prefectul insistă cu cele 3 locuri libere.

„Nu mai avem niciun loc liber, aseară am transferat un pacient la Spitalul de Recuperare (care funcționează tot ca spital COVID – n.red), însă  am internat alt pacient pe locul rămas liber. Mai avem 3 locuri la izolare, dar și acolo e ocupat”, a spus o sursă medicală pentru ȘtiriMed

Situația infectărilor în România

Până astăzi pe teritoriul României, au fost confirmate 127.572 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 4.825 de persoane diagnosticate au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 33 de decese (21 bărbați și 12 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Constanța, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 10 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 6 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 10 decese la categoria de peste 80 de ani.

31 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.496. Dintre acestea, 550 sunt internate la ATI.

Sursa foto: Pixabay

Despre autor