Selectați pagina

Reîntâlnire emoţionantă între părinţii de prematuri şi personalul medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj GALERIE FOTO

Reîntâlnire emoţionantă între părinţii de prematuri şi personalul medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj GALERIE FOTO

Părinţii prematurilor şi medicii şi asistentele din Secţiile Clinice de Neonatologie 1 şi 2 din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj s-au reîntâlnit pentru a sărbători Ziua Internaţională a Prematurităţii. Conform statisticilor oficiale, anual, aproximativ 500 de nou-născuți prematur beneficiază de îngrijiri în cele două secții ale spitalului.

Cu această ocazie în zona administrativă a Secției Clinice Neonatologie 1 a avut loc o întâlnire între personalul medical și familii ale copiilor născuți prematur în această secție.

Prematuritatea reprezintă cauza principală a mortalității infantile, fiind o problemă importantă a tuturor sistemelor de sănătate. Copiii născuți prematur au nevoie de îngrijiri specializate complexe, adesea în echipe medicale multidisciplinare. Secţia Clinică Neonatologie I este o maternitate de nivel III, ceea ce presupune îngrijirea nou-născuților din maternitatea proprie, precum şi a nou-născuţilor cu risc major, născuţi în regiunea de Nord-Vest a țării și transferați aici pentru îngrijiri specializate. Mai mult, ca parte a unui consorțiu european, Secția Neonatologie I este prima secție de neonatologie din România care aplică, în cazul nou-născuților de risc înalt, un model terapeutic bazat pe includerea părinților în îngrijirea în terapie intensivă a nou-născutului.

De curând, Asociația Română pentru Nou-născuții Îndelung Spitalizați – ARNIS a început implementarea în Secția Clinică Neonatologie I a unui proiect care are ca scop creșterea calității serviciilor medicale și sociale de Terapie Intensivă Neonatală (TIN) prin îmbunătățirea comunicării între familii și copiii aflați în îngrijire pe terapie intensivă prin realizarea unei platforme digitale care încorporează comunicarea video părinți-nou-născuți în TIN, educarea părinților despre puericultură și comunicarea medici-părinți cu nou-născuți în TIN.

Despre autor