Selectați pagina

Remedii naturiste pentru alergiile de primăvară

Remedii naturiste pentru alergiile de primăvară

Primăvara nu vine doar cu mult soare și pomi înfloriți ci și cu alergii. Persoanele afectate de alergii încearcă, de cele mai multe ori tratamente medicamentoase dar care fie nu dau rezultate și nu pot fi utilizate pe termen lung.  Remediile naturiste ar putea fi soluția pentru nas înfundat, strănut sau ochii care curg mereu.

Majoritatea persoanelor care se confruntă cu diverse reacţii alergice primăvara au constatat că principalul factor declanşator este polenul. Pe lângă polen , alţi factori care pot determina apariţia simptomelor supărătoare sunt praful, părul animalelor, acarienii, diverse tipuri de mucegaiuri şi substanţe chimice din compoziţia unor produse de îngrijire sau curăţenie, scrie eva.ro.

Iată care sunt cele mai bune remedii naturiste recomandate de celebrul Dr. Oz:

1. Urzica este bună pentru simptomele care apar la ochi

Acestea combat apariţia reacţiilor inflamatorii şi calmează senzaţia de prurit ocular (ochii care curg, sunt înroşiţi şi prezintă mâncărime). Dr. Oz recomandă utilizarea capsulelor cu urzică sau a ceaiului preparat din urzici uscate.
2. Magnolia este eficientă pentru nasul înfundat

Florile de magnolii sunt eficiente atunci când ai probleme cu sinusurile, exacerbate în special primăvara. Suplimentele cu magnolie pot să calmeze simptome precum congestia nazală, strănutul şi senzaţia de mâncărime prezentă la nivelul sinusurilor, precum şi lăcrimarea intensă a ochilor.

Dr. Oz recomandă suplimentele simple doar cu magnolie sau în combinaţie cu alte plante medicinale sau ceaiul din flori de magnoliu.
3. Un ceai special pentru rinoree (nas care curge mereu)

Ca să calmezi senzaţia de nas care curge mereu. Dr. Oz propune prepararea unui ceai din diverse ingrediente care au un efect garantat. Pune la fiert trei rondele de ghimbir cu 2 rondele de praz şi puţină coajă de portocală. Se lasă pe foc 10 minute, după care se consumă câte trei căni pe zi până când scapi de acest simptom.
4. Menta opreşte lăcrimarea permanentă a ochilor

Dacă îţi lăcrimează ochii foarte tare poţi să foloseşti plicurile cu ceai de mentă pentru a calma acest simptom, recomandă Dr. Oz. Menta este recunoscută pentru faptul că poate să calmeze simptomele alergiilor, prin urmare consumă în fiecare zi câte o cană cu ceai de mentă. De asemenea, foloseşte plicurile infuzate pe post de compresă pentru ochi. Pune două plicuri de ceai de mentă în apă fiartă, lasă-le câteva secunde, după care scoate-le, scurge-le şi aplică-le pe ochi atunci când sunt călduţe. Se lasă pe ochi 5-10 minute.
5. Amestec de ulei vegetal şi ulei esenţial pentru congestia pieptului (şuierat)

Masarea pieptului cu o combinaţie de uleiuri poate să uşureze durerea resimţită în piept. Poţi să amesteci ulei de susan cu câteva picături de ulei esenţial de mentă, fenicul sau scorţişoară, după care să masezi delicat pieptul. De asemenea, această combinaţie foloseşte şi pentru nasul înfundat dacă este aplicat în cantitate mică deasupra buzei superioare.

Despre autor