Selectați pagina

Reprezentanții studenților mediciniști, despre modificarile aduse examenului de Rezidențiat. 15 decembrie, data probabilă a examenului

Reprezentanții studenților mediciniști, despre modificarile aduse examenului de Rezidențiat. 15 decembrie, data probabilă a examenului

Reprezentanții studenților in medicină din România au reacționat după ce Camera Deputaților a modificat, marți, proiectul de de modificare și completare a OUG 18/2001, privind organizarea și finanțarea Rezidențiatului și a decis ca acest examen să fie organizat doar de Ministerul Educației.

Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) salută aprobarea amendamentelor propuse de organizație și anunță că datele 8 decembrie sau 15 decembrie sunt acceptabile pentru organizarea examenului.

„Este foarte bine că a trecut, acum așteptăm și promulgarea la domnul președinte Iohannis. Există o șansă să se păstreze data de 8. Dacă nu, pentru că deja ar fi trebuit să înceapă înscrierile, se va muta cel mai probabil pe 15. Vom avea discuții și cu Ministerul Sănătății în acest sens, 15 nefiind o dată chiar atât de rea, fiind acceptabilă pentru absolvenți. Proiectul avea mai multe amendamente care sunt pozitive pentru absolvenții și studenții din România și ne bucurăm că au trecut, inclusiv cel despre școlarizare, cel care încurajează plata gărzilor pentru rezidenții de anul doi și cel care păstrează rezidențiatul centralizat, organizat de Ministerul Sănătății împreună cu universitățile”, a declarat Teodor Blidaru, președintele FASMR, potrivit rohealthreview.ro.

CITEȘTE AICI ce modificări au adus parlamentarii actului normativ în baza căruia se organizează examenul de Rezidențiat și care au fost cauzele care au dus la blocarea acestuia.