Select Page

Resuscitarea la copii, învățată de medicii români de la specialiști din străinătate

Resuscitarea la copii, învățată de medicii români de la specialiști din străinătate

Medicii români învață, în aceste zile, de la colegii lor din străinătate, cum să devină instructori specializați pe resuscitarea la copii. Ei vor putea în acest fel să îi învețe pe colegii lor diferite tehnici de resuscitare a micuților.

Cursul European Pediatric Advanced Life Support- EPALS se va desfășura, în perioada 19-20 februarie 2018, la Cluj- Napoca.

La acestă primă ediție, vor participa 10 instructori certificați ERC din mai multe țări europene, care vor susține prelegeri și ateliere practice unui număr de 24 de medici români din toate centrele universitare din România ( Cluj, Tg Mureș, București, Iași, Timișoara).

Cursul se desfășoară sub egida Consiliului European de Resuscitare (ERC) .

Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj Napoca asigură spațiile necesare la Centrul de Aptitudini Practice şi Simulare în Medicină, iar echipamentele și materialele didactice sunt asigurate de Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj Napoca și Asociația de Studiu Interdisciplinar în Domeniul Medicinei de Urgență- ASIDU.

Scopul organizării acestui eveniment este dezvoltarea un grup de instructori români, care, în viitor, vor susține Cursul European de Resuscitare La Copil, în acest mod crescând accesibilitatea medicilor români la cursurile europene.

Participarea medicilor la Cursurile Europene de Resuscitare asigură o creștere a calității îngrijirii copilului grav bolnav.

About The Author