Selectați pagina

REZIDENTIAT 2019: Parlamentul a decis ca examenul de Rezidentiat sa fie organizat doar de Ministerul Sănătății

REZIDENTIAT 2019: Parlamentul a decis ca examenul de Rezidentiat sa fie organizat doar de Ministerul Sănătății

REZIDENTIAT 2019. Decizie de ultimă oră care îi privește direct pe absolvenții Universităților de Medicină din țară care nu își pot susține incă examenul de Rezidențiat, din cauza unor proceduri birocratice.

Parlamentul a decis, marți, că metodologia Concursului de Rezidențiat va fi aprobată doar de Ministerul Sănătății, fără să mai fie nevoie și de implicarea Ministerului Educației, așa cum era până acum.

Potrivit profit.ro, cifra de școlarizare va fi cel puțin egală cu numărul absolvenților pe anul în curs, putând fi suplimentată până la repartizarea tuturor rezidenților.

Noua procedură de organizare a examenului de Rezidențiat a fost aprobată, marți, de Parlament, prin votul final al Camerei Deputaților, iar pentru a intra în vigoare trebuie promulgată de șeful statului.

Examenul de Rezidentiat a fost amânat pentru data de 8 decembrie, pentru că la Ministerul Educației nu a existat un titular care să se ocupe de acest concurs. Recent, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că e posibil ca acest examen să sufere o nouă amânare.

Amânarea acestui examen a creat confuzie în rândul viitorilor medici, care au ieșit în stradă și au protestat față de incapacitatea autorităților de a gestiona organizarea examenului de Rezidențiat.

 

CITEȘTE ȘI PROTEST MASIV AL MEDICILOR REZIDENȚI. DUPĂ 6 ANI DE ȘCOALĂ, SE TREZESC CU BUZA UMFLATĂ: NICI ȘOMERI, NICI ANGAJAȚI