Selectați pagina

REZIDENTIAT 2020 În ce condiții se va desfășura examenul de Rezidențiat la UMF Cluj

REZIDENTIAT 2020 În ce condiții se va desfășura examenul de Rezidențiat la UMF Cluj

REZIDENTIAT 2020 Aproape 12.000 de absolvenți de Medicină susțin duminică examenul de Rezidențiat, in cele 6 centre de examinare din țară: Cluj-Napoca, București, Iași, Târgu Mureș, Craiova și Timișoara.

La UMF Cluj, examenul de Rezidențiat, susținut de 1.600 de candidați, se va desfășura în condiții extraordinare, astfel încât candidații și organizatorii să fie în siguranță sanitară și să fie respectate regulile de distanțare.

Examenul, organizat de Ministerul Educației, va începe duminică, la ora 10:00,  va avea durata de 4 ore și se va susține în trei domenii: medicină, medicină dentară și farmacie. Candidații vor primi rezultatele pe loc, după încheierea examenului, corectarea grilelor realizându-se în mod electronic.

“Universitatea, printr-un efort colectiv, va acţiona preventiv şi cu responsabilitate în scopul reducerii riscului epidemiologic de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus, privind cu maximă seriozitate modalitatea de organizare a concursului național de rezidențiat”, a transmis prof. Dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”.

În ce condiții se da desfășura exmaneul de Rezidențiat la UMF Cluj

examen UMF 2

Examenul de Rezidențiat 2020 se va desasura in conditii de siguranta pentru candidati si organizatori/Sursa foto: UMF Cluj

  •  Pentru a se putea asigura distanțarea fizică necesară, de 2 metri, în timpul concursului, acesta se va desfășura în peste 30 de săli, din mai multe locații din Cluj-Napoca: amfiteatrele UMF “Iuliu Hațieganu”, amfiteatre ale Universității Babeș-Bolyai, amfiteatre ale Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Sala Polivalentă BT Arena, Sala Sporturilor Horia Demian, sălile de conferințe de la Grand Hotel Italia și Grand Hotel Napoca.
  • Pentru siguranța cadrelor didactice și a candidaților, sălile de examen vor fi curăţate şi dezinfectate cu biocide autorizate şi se vor aerisi cu cel puţin 30 de minute înainte. Nu vor fi folosite aparatele de aer condiţionat, având în vedere riscul de posibilă diseminare a infecţiei cu SARS-CoV-2. Aerisirea sălilor de concurs se va repeta la interval de o oră
  • S-au creat circuite de deplasare a candidaţilor la accesul şi la ieşirea din sălile de examen, cu păstrarea distanţei, asigurându-se o suprafaţă minimă de 4 mp pentru fiecare candidat.
  • Supraveghetorii vor avea la dispoziţie apă, măşti FFP2 şi dezinfectanţi, iar la intrarea în săli, atât acestora, cât și candidaților li se va măsura temperatura cu ajutorul unor termometre non-contact.

La examenul de anul trecut, cele mai mari punctaje din țară, în toate cele trei domenii – medicină, medicină dentară și farmacie – au fost obținute la Cluj-Napoca.