Selectați pagina

Rezidenții își pot alege să fie repartizați în orice spital în care sunt posturi libere

Rezidenții își pot alege să fie repartizați în orice spital în care sunt posturi libere

Din acest an, rezidenții își pot alege orice spital din România pentru a lucra. Fie că sunt la medicină generală, medicină dentară sau farmacie ei pot opta pentru spitalul în care sunt locuri sau posturi libere, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Acest lucru a fost posibil după ce Ministerul Sănătății a realizat, cu ajutorul echipei GovITHub, o actualizare de arhitectură și interfaţă de afişare pentru sistemul informatic de gestiune a repartizării rezidenților.

Sistemul informatic a putut transmite concomitent procesul de repartizare către toate centrele universitare, precum și opțiunile candidaților și a permis actualizarea în mod automat a tuturor locurile/posturile rămase, la nivel național, pentru a asigura transparența procesului.

Ministerul Sănătății a actualizat anul acesta metodologia concursului naţional de intrare în rezidențiat pe post şi pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Astfel, din noiembrie 2016, se face o singură clasificare naţională pentru fiecare domeniu, iar medicii rezidenți pot alege, în funcție de punctajul obținut, oricare loc sau post dintre cele scoase la concurs la nivel național. Până în prezent, rezidenții susţineau concursul într-unul din cele 6 centre universitare în care se organiza concursul şi puteau opta doar pentru locurile și posturile disponibile în centrul de concurs si centrul arondat acestuia, se arată într-un comunicat al Guvernului.

 

Despre autor