Selectați pagina

România a intrat în scenariul IV în lupta cu Coronavirus. 69 de decese și 2245 de pacenți infectați cu COVID-19

România a intrat în scenariul IV în lupta cu Coronavirus. 69 de decese și 2245 de pacenți infectați cu COVID-19

293 de noi cazuri de pacienți infectați cu COVID -19 s-au înregistrat în România în ultimele 24 de ore, iar numărul total al bolnavilor a ajuns la 2245. 69 de oameni au murit din cauza Coronavirusului, iar 220 de persoane sunt declarate vindecate.

Ce înseamnă Scenariul IV în criza pentru gestionarea Coronavirus

România a intrat luni seara în Scenariul IV în criza pentru gestionarea cazurilor de COVID-19, imediat după ce numărul pacienților bolnavi a trecut de 2000. În scenariul IV spitalele se reorganizează, spun autoritățile. Asta înseamnă că în spitale sunt tratate doar cazurile grave, iar cazurile cu simptome mai ușoare sunt tratate fie la domiciliul pacienților, fie în alte spații cum ar fi pensiuni sau hoteluri.

În acest moment, în secțiile ATI din țară sunt internați 62 de pacienți bolnavi de Coronavirus, dintre care 36 sunt în stare gravă.

În plus, în țara noastră, tot luni seara a fost emisă o nouă Ordonanță Militară, prin care se instituie carantina totală în orașul Suceava și în localitățile limitrofe.

Noua Ordonanță Militară prevede că cei care nu respectă izolarea, vor intra în carantină timp de 14 zile, iar costurile le vor suporta ei.