Selectați pagina

România trimite în Tunisia vaccinuri împotriva COVID-19, măști de protecție și teste antigen. 13 cadre medicale au plecat în misiune

România trimite în Tunisia vaccinuri împotriva COVID-19, măști de protecție și teste antigen. 13 cadre medicale au plecat în misiune

România donează Tunisiei 180.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, măști de protecție, teste antigen, precum și materiale sanitare de ajutor în gestionarea pandemiei de Coronavirus. Mai mult, 13 cadre medicale – 5 medici și 8 asistenți medicali – au pleccat în Tunisia, să sprijine eforturile medicilor de acolo.

Tunisia, țară grav afectată de pandemie, a cerut ajutor internațional, pentru a depăși această perioadă grea.

„România s-a numărat printre statele care au primit cerere de acordare a asistenței internaționale din partea guvernului tunisian, prin activarea Mecanismului European de Protecție Civilă. Țara noastră se alătură, astfel, eforturilor europene și internaționale de a sprijini Tunisia în lupta cu virusul SARS-CoV2. Dozele de vaccin vor fi transportate în cutii frigorifice, împreună cu elementele de răcire și dispozitive de monitorizare a temperaturii, puse la dispoziție de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino“ din București, care asigură respectarea lanțului frigorific până la destinație, la temperaturi de 2-8ºC.
Materialele sanitare donate constau în: măști FFP2 și FFP3, măști chirurgicale și teste antigen. De asemenea, o echipă medicală formată din 13 cadre medicale (cinci medici și opt asistenți medicali) se va în această țară pentru a oferi sprijin personalului sanitar tunisian în lupta cu virsusul SARS-CoV-2.”

se arată într-un comunicat al MApN

CITEȘTE ȘI LT. DR. CARMEN BALOG, SINGURA FEMEIE MEDIC DE URGENȚĂ DINTR-O UNITATE MEDICALĂ DE AVIAȚIE DIN ROMÂNIA, A PRIMIT EMBLEMA DE MERIT „ACȚIUNI UMANITARE” CLASA A III-A

Mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene coordonează răspunsul la dezastrele naturale și provocate de om la nivelul UE, permițând acordarea asistenței coordonate, eficace și rapide în sprijinul populațiilor afectate.

Capacitatea europeană de răspuns în situații de urgență este realizată prin punerea în comun, în mod voluntar, a resurselor alocate în prealabil de statele membre, în vederea desfășurării imediate în interiorul sau în afara UE.

Centrul de coordonare a răspunsului la situații de urgență este nucleul operațional al mecanismului de protecție civilă: este activ non-stop și coordonează eforturile UE de răspuns în caz de dezastre.