Selectați pagina

S-a deschis al doilea Târg de Crăciun în Cluj-Napoca, „Colinde meșteșugite pentru inimi topite”

S-a deschis al doilea Târg de Crăciun în Cluj-Napoca, „Colinde meșteșugite pentru inimi topite”

În Cluj-Napoca s-a deschis al doilea târg de Crăciun, chiar în ziua de Moș Nicolae. Este vorba despre un mini-târg, care va funcționa până în 11 decembrie, în Piața Karl Liebknecht din cartierul Iris. Târgul și-a deschis porțile cu un concert emoționant de colinde.

Mini târgul de sărbători vine cu tot ”pachetul” pentru a transforma Piața Karl Liebknecht în cel mai feeric loc din cartier: scenă, spectacole de colinde, balet și alte momente artistice, meșteri populari cu obiecte lucrate manual și cu bunătăți, căsuțe de lemn cu turtă dulce și ciocolată caldă, brad împodobit și luminițe.

targ de crăciun cluj
mini Târgul de Crăciun din Cluj va fi deschis până în 11 decembrie/Foto: Scena Urbană

Colinde meșteșugite pentru inimi topite

Târgul și activitățile vor avea loc în parcarea din fața Primăriei de cartier, între 6 și 11 decembrie, în intervalul orar 16.00 – 21.30. Programul la scenă începe la ora 18:00, în fiecare zi. Intrarea este liberă.

”Colinde Meșteșugite pentru Inimi Topite” este continuarea unei serii de evenimente propuse de Asociația Scena Urbană cu scopul de a revitaliza un spațiu îndrăgit al Clujului și, totodată, de a (re)activa o identitate de cartier, Piața Karl Liebknecht din cartierul Iris.
(Re)activarea acestei zone reprezintă un pas important în mutarea atenției asupra centrelor de cartier, prin focusarea pe potențialul social al unor zone cu (o) istorie comunitară uitată.

Alături de ”My Fair Lady”, ”Colinde Meșteșugite pentru Inimi Topite” reprezintă simbolul perfect pentru scopul propus al evenimentelor desfășurate sub sigla Scenei Urbane, respectiv existența unor transformări extraordinare (de locuri, oameni, contexte) posibile numai datorită culturii, artei, educației, a introducerii acestor elemente în peisajul și obiceiurile cotidiene.

Căutăm colindători, oferim scenă!

Proiectul cu finanțare europeană AGORA în cadrul căruia este organizat acest mini Târg de Crăciun din Iris reprezintă un nou pas pentru organizarea de evenimente cu impact pentru comunitățile din cartierele clujene. Tocmai de aceea, accentul se pune pe implicarea activă a comunității, iar apelul făcut de organizatori este în ton cu acest deziderat:

”ANUNȚ: sunt binevenite, pe scena noastră, trupe / coruri de copii sau adulți din zonă care doresc să cânte COLINDE. Le rugăm doar să ne contacteze – prin mesaj pe pagina de Facebook a Scenei Urbane sau a Primăriei Cluj-Napoca, sau la numărul de telefon 0740 176 964, să putem programa reprezentația lor!”, au anunțat organizatorii.

Cine organizează mini Târgul de Crăciun

Mini Târgul de Crăciun este realizat de Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Local Cluj-Napoca, în colaborare cu Scena Urbană, în cadrul proiectului cu finanțare europeană AGORA, programul Interreg.

Scena Urbană este o platformă de comunicare ce foloseşte arta, activităţile sportive, ateliere şi intervenţii de land art pentru exemplificarea potenţialului cultural şi educaţional al spaţiilor urbane slab valorificate, cu readucerea acestora pe harta obiectivelor cultural active ale Clujului.

CITEȘTE ȘI: BUCURIE ÎN CUTIE. COMUNITATEA MAMPRENOARE DIN CLUJ S-A TRANSFORMAT ÎNTR-O ARMATĂ DE SPIRIDUȘI, PENTRU CAMPANIA „ÎNCALȚĂ UN COPIL” BY MIRELA RETEGAN