Selectați pagina

S-a deschis prima bază de tratament de stat în București

S-a deschis prima bază de tratament de stat în București

Prima bază de tratament de stat, din București, dotată cu balneologie, se află în Sectorul 6. Aceasta a fost amenajată la Centrul „Floare Roșie”, în cinci luni, și își deschide porțile pentru pacienți pe 3 iulie. Noua secție are aparatură de ultimă generație, iar ședințele de tratament vor fi gratuite, în baza biletului de trimitere de la medicul de familie atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Baza de tratament de la Centrul ”Floare Roșie”, aflat în subordinea DGASPC Sector 6, este singura de stat, din București, care oferă pe lângă masaj, kinetoterapie, fizioterapie și balneologie.


Aceasta are 11 specialiști (șapte kinetoreapeuți, doi maseuri, doi asistenți și un medic de recuperare, medicină fizică și balneologie) și este dotată cu tehnologie de ultimă generație: tecar, aparat pentru drenaj limfatic, combină fizioterapie + laser + ultrasunete, mgnetoterapie, shockwave (ESWT), aparat terapie unde scurte hidrokinetoterapie cu bazin și scaun hidraulic, cadă duș subacval și băi galvanice.


Aparatura este nouă și a costat 284.000 de lei, bani proveniți de la Centrul ”Sfântul Nectarie”, care reușește deja să se autofinanțeze, după ce primarul Ciprian Ciucu a impus criterii de performanță.


„Investim în această ramură extrem de importantă, tocmai de aceea am ținut foarte mult să construim primul spital din 6. Ne preocupă să dezvoltăm servicii de sănătate de calitate pentru cei care locuiesc în Sectorul6 și nu doar”, a spus edilul.


La noua bază de recuperare vor fi tratate diverse afecțiuni atât ale copiilor, cât și ale adulților, iar capacitatea este de 100 de persoane pe lună.


Tratamentele de recuperare, gratuite cu trimitere de la medicul de familie


Oricine poate beneficia de servicii gratuite, decontate, începând cu 1 iulie, când se va definitiva documentația cu Casa Națională de Sănătate.


Pacienții care vin fără bilet de trimitere și nu fac parte din categoriile vulnerabile (persoane cu veituri mici sau persoane cu handicap care au dosarul social la Centrul ”Sfântul Nectarie”) vor plăti următoarele tarifele:
• Kinetoterapie – 1 ședinţă 30 min. – 50 lei; – Pachet 10 sedinţe, 30 minute/ședinţă – 400 lei;
• Curenţi de joasă/medie frecvenţă – pachet 10 şedinţe – 130 lei;
• Ultrasunet – pachet 10 şedinţe – 130 lei;
• Laser – pachet 10 şedinţe – 130 lei;
• Termoterapie – 1 ședință, 10 minute/ședință – 15 lei; Pachet 10 sedințe – 110 lei;
• Masaj – 1 zonă – 15 minute – 35 lei; Pachet (10 şedinţe, 15 minute/şedinţă) – 300 lei;
• Baie Galvanică – 4 celule (1 şedinţă) – 30 lei; Pachet (10 şedinţe) – 300 lei.
Cei interasați își pot face deja programare la numerele de telefon 031/9593, 021/9784 sau pe www.nectarie6.ro/despre/specialitati/recuperare-medicala.


Baza de tratament va fi deschisă de luni până vineri, între orele 8.00-20.00. Cu mențiunea că vinerea vor fi tratați doar vâstnicii care locuiesc la Centrul ”Floare Roșie”, aflat pe strada Floare Roșie

Despre autor