Selectați pagina

Scenariul pesimist al Col. Dr. Valeriu Gheorghiță: 1.500 – 1.600 de cazuri zilnice de infectări cu SARS-COV2, în a doua parte a lunii septembrie

Scenariul pesimist al Col. Dr. Valeriu Gheorghiță: 1.500 – 1.600 de cazuri zilnice de infectări cu SARS-COV2, în a doua parte a lunii septembrie

Col. Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare împotriva COVID-19 spune că numărul zilnic de infectări noi va crește și, în luna septembrie, raportările vor ajunge la 1.500 – 1.600 de îmbolnăviri, zilnic.

„Sunt scenarii de lucru, sunt în funcţie de dominanţa unei tulpini virale sau a alteia, în funcţie de implementarea altor măsuri care pot să limiteze circulaţia numărului de cazuri. De asemenea, în funcţie de gradul în care populaţia respectă şi este aderentă la aceste măsuri, de rata de vaccinare. Însă scenariile pesimiste, practic, arată o posibilă creştere a numărului de cazuri în luna septembrie, unde vom avea o creştere mai accentuată, chiar cu creşteri de peste 1.500 – 1.600 de cazuri înregistrate zilnic în a doua parte a lunii septembrie.”

a declarat marți, într-o conferință de presă, Col. Dr. Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță a mai spus că aceste scenarii pesimiste se aplică nu doar României, ci și altor 17 state europene care acum sunt pe un trend ascendent al îmbolnăvirilor.

În ultimele 24 de ore, în România, s-au înregistrat 312 cazuri noi de îmbolnăviri cu noul Coronavirus, potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică.

Despre autor