Selectați pagina

Bilanţ la doi ani de pandemie: A crescut numărul pacienţilor internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj în 2021, faţă de 2020

Bilanţ la doi ani de pandemie: A crescut numărul pacienţilor internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj în 2021, faţă de 2020

Mai mulţi pacienţi internaţi şi trataţi la Spitalul Judeţean de Urgentă Cluj, anul trecut, faţă de 2020. Dacă în 2020 peste 36.000 de pacienţi au ajuns la spital, în 2021 au fost cu 3000 de persoane în plus, care au avut nevoie de asistenţă medicală. De asemenea, a crescut şi gradul de complexitate a cazurilor tratate în spital.

Au fost patologii mai complexe, pacienţi mai mulţi, iar de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate ne-au fost rambursaţi anul trecut 147,6 milioane de lei pentru 39.037 de cazuri. În 2020 suma a ajuns la 128 milioane de lei pentru 36.221 cazuri, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj, Claudia Gherman, într-o conferinţă.

Totodată spitalul a cheltuit, anul trecut, mai mulţi bani pentru tratamentul bolnavilor.

Cheltuielile cu medicamentele au fost mai mari. Am avut pacienti mai mulţi cu patologii mai complexe, a declarat managerul spitalului.

Totodată managerul unităţii medicale a precizat că anul trecut s-au făcut o serie de lucrări de reparaţii şi reamenajări pentru a spori confortul pacienţilor. În plus, s-a introdus încă o masă caldă pentru bolnavi.

Trebuie să ne încadrăm în alocaţia de hrană care a fost majorată de la 10 lei la 11 lei, dar bolnavii seara primeau hrana rece în punguliţă transparentă. Am reuşit ]ns[ şi am introdus hrana caldă şi seara pentru pacienţi, a spus managerul spitalului.

Anul trecut s-a încheiat pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj cu un excedent de 23 de milioane de lei.

Despre autor