Selectați pagina

Școala din mediul rural, care își așteaptă elevii în noul an școlar cu grijă mai mare față de sănătatea lor

Școala din mediul rural, care își așteaptă elevii în noul an școlar cu grijă mai mare față de sănătatea lor

Într-o școală din mediul rural, directoarea și echipa sa demonstrează că pot face educație la standarde înalte, ca în orice școală considerată a fi „de top”, în marile orașe ale României.

Elevii care învață în Școala Gimnazială Luna vor păși, în noul an școlar, în săli de clasă iluminate cu tehnologie LED. Lumina este mai apropiată de cea naturală, iar reprezentanții școlii spun că astfel se asigură că au mai multă grijă de sănătatea elevilor și preșcolarilor.

VEZI ȘI: DOAMNEDENOTA10 CE ÎNSEAMNĂ SĂ FII DIRECTORUL UNEI ȘCOLI DIN MEDIUL RURAL, ÎN VREME DE PANDEMIE. ADINA MAIER: „STĂ DOAR ÎN PUTEREA NOASTRĂ, A MEA ȘI A COLEGILOR MEI, SĂ SCOATEM ȘCOALA DIN ANONIMAT”

În plus, școala este singura din județul Cluj care folosește tehnologie avansată în fiecare sală de clasă, dar și în sălile de activități de la grădiniță.

„Noi credem că fiecare elev din România are dreptul la educație, iar acest proces trebuie să se desfășoare în cele mai bune condiții, atât pentru copii, cât și pentru cadrele didactice. În școala noastră, elevii, profesorii, învățătorii și educatorii beneficiază de tehnologie avansată, astfel încât actul de predare să nu fie diferit de ce se întâmplă în unitățile de învățământ din mediul urban. Știm că există preconcepția că în școlile de la țară nu sunt condiții. Însă, noi vrem să îi asigurăm pe părinți că în Școala Gimnazială Luna elevii au șansa să învețe ca în orice școală din România, considerată a fi de top”, a declarat Adina Maier, directorul Școlii Gimnaziale Luna.

Singura școală din județul Cluj, care beneficiază de proiectul „Energie în școlile copilăriei”

Școala Gimnazială Luna este beneficiara proiectului „Energie în școlile copilăriei” derulat și sponsorizat de EON România, în colaborare cu Fundația pentru Societate. În baza acestui proiect sistemul de iluminat al școlii și al grădiniței a fost modernizat și este acum bazat pe tehnologie LED.

scoala gimnaziala Luna
Sală de grădiniță, Școala Gimnazială Luna

S-AR PUTEA SĂ ÎȚI PLACĂ ȘI: MEDICINĂ ÎN ROMÂNIA RURALĂ. CINE ARE GRIJĂ DE SĂNĂTATEA COPIILOR CARE ÎNVAȚĂ ÎN ȘCOLILE DIN SATELE ROMÂNIEI? PROFESORII, DIRECTORUL ȘCOLII, ASISTENTA DIN COMUNĂ ȘI „DOAMNE AJUTĂ”

Elevii își vor începe, astfel, noul an școlar într-un climat interior plăcut și sănătos, din punct de vedere al luminozității încăperilor. Un alt beneficiu al acestui proiect constă în reducerea consumului anual de energie, ceea ce conduce la o semnificativă economisire financiară, dar și la protejarea mediului înconjurător.

„Am îmbrățișat această oportunitate si suntem recunoscători că există societăți care nu tratează cu indiferență nevoile comunității, urmărind nu doar propria dezvoltare, ci aducând un aport considerabil la bunăstarea comunităților în care activează” , a declarat Adina Maier, directorul Școlii Gimnaziale Luna.

Fiecare sală de clasă, dotată cu o tablă inteligentă

Reprezentanții școlii afirmă că procesul de modernizare și dotare cu tehnologie avansată este unul continuu. Cu sprijin financiar din partea Primăriei și Consiliului Local Luna, în unitatea de învățământ au fost cumpărate 16 seturi de table inteligente cu videoproiector, 30 de laptopuri – pentru fiecare cadru didactic – 10 proiectoare, 10 ecrane de proiecție și 16 camere web pentru videoconferințe, toate aceste echipamente fiind de un real ajutor în perioadele de școală online. Școala Gimnazială Luna este, astfel, singura din județul Cluj care are table inteligente în fiecare sală de clasă, precum și în sala de grădiniță.

scoala gimnazială Luna
Tablă interactivă într-o sală de clasă, Școala Gimnazială Luna, jud. Cluj

VEZI ȘI: MEDICINĂ ÎN ROMÂNIA RURALĂ: SINGURA ȘCOALĂ DIN JUDEȚUL CLUJ, UNDE SĂNĂTATEA COPIILOR ESTE PROTEJATĂ CU AJUTORUL HALOTERAPIEI, ESTE LA ȚARĂ

Câți elevi învață în Școala Gimnazială Luna

Școala Gimnazială Luna funcționează ca unitate de învățământ cu personalitate juridică și are două structuri arondate, Luncani și Gligorești. Învățământul este organizat pe trei nivele, preșcolar, primar și gimnazial, unde învață circa 330 de elevi și preșcolari.

CITEȘTE ȘI: MEDICINĂ ÎN ROMÂNIA RURALĂ. CÂND OAMENII DE LA ȚARĂ SE IAU LA TRÂNTĂ CU LEGISLAȚIA. DE CE NU EXISTĂ CABINETE STOMATOLOGICE ÎN SATELE ROMÂNIEI