Selectați pagina

Școala începe cu 6 000 de copii diagnosticați cu gripă și cu triaje severe. În ce condiții se suspendă cursurile

Școala începe cu 6 000 de copii diagnosticați cu gripă și cu triaje severe. În ce condiții se suspendă cursurile

Aproape 6 000 de copii, de la nivelul unităților școlare, au fost diagnosticați cu diferite forme de gripă, până în 23 ianuarie, potrivit datelor Institutului Național de Sănătate Publică. Deși cursurile au fost suspendate, vineri, 25 ianuarie 2019, în toate școlile și grădinițe din țară, elevii vor reveni, de luni la cursuri. Aceștia vor fi, însă, atent verificați de medicii și asistenții școlari.

„Îi invit mâine pe toţi la şcoală, în fiecare şcoală se face un triaj de sănătate foarte sever. Ca urmare, cei care sunt în situaţia de a nu fi sănătoşi sunt trimişi la medic, cei care au starea de sănătate normală rămân la şcoală şi îşi văd de lecţii aşa cum stabileşte programul pentru fiecare clasă în parte. Din informaţiile pe care eu le am, în zilele care au precedat ziua de joi, ziua de joi a fost liberă, a fost 24 ianuarie, vineri am prelungit această mini-vacanţă ca să zic aşa, din informaţiile pe care le am şi care au ajuns la minister, în fiecare şcoală se face acest triaj. Este chiar sever, aş îndrăzni să spun”, a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, la un post de televiziune

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, într-o conferință de presă organizată săptămâna trecută că, dacă și în următoarea săptămână numărul infecțiilor respiratorii va fi la fel de ridicat ca în ultimele 14 zile, va fi declarată epidemia de gripă în România.

CITEȘTE ȘI 39 DE MORȚI DIN CAUZA GRIPEI. ÎN CE SITUAȚIE SE DECLARĂ EPIDEMIE DE GRIPĂ ÎN ROMÂNIA

În ce situație se suspendă cursurile în școli

Chiar dacă la nivel național au fost suspendate cursurile în școli în data de 25 ianuarie, punctual, în școli unde există multe cazuri de gripă, directorii pot decide închiderea unităților de învățământ.

Potrivit legii, cursurile se pot suspenda în clasele în care timp de trei zile consecutiv sunt trei cazuri de copii cu viroze sau gripă, dar şi la nivelul şcolilor dacă timp de trei zile consecutiv rata de absenteism din această cauză este de peste 20%.