Selectați pagina

Şcolile şi grădiniţele râmân închise până în luna ianuarie. Vezi până când vor continua cursurile online

Şcolile şi grădiniţele râmân închise până în luna ianuarie. Vezi până când vor continua cursurile online

Şcolile şi grădiniţele rămân închise până pe 11 ianuarie. Elevii dar şi preşcolarii vor continua activităţile online până pe 22 decembrie când începe vacanţa de iarnă.

Se aprobă prelungirea suspendării activității lor care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem online pentru perioada 09.12.2000-23.12.2020, se arată în Hotărârea 57 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Decizia a fost solicitată de Ministerul Educaţiei.

Având în vedere evoluția situației epidemiologice la nivelul României până la data de 07.12.2020, precum și solicitarea Ministerului Educației și Cercetării înregistrată cu numărul 10.723 din 07.12.2020, luând în considerare creșterea numărului de persoane infectate la nivel național, precum și creșterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, implementarea deficitară măsurilor de prevenire, interacțiunea intensă și mobilitatea persoanelor, aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ teritoriale și a sistemului sanitar, se mai arată în hotărâre.

Decizia a fost luată deşi potrivit ultimelor raportări, numărul de cazuri a scăzut la nivel naţional.

Şcolile dar şi grădiniţele au fos închise în urmă cu o lună pe data de 9 noiembrie.

Despre autor