Selectați pagina

Şcolile şi grădiniţele vor fi închise 3 zile pentru alegerile locale. Cum vor învăţa elevii

Şcolile şi grădiniţele vor fi închise 3 zile pentru alegerile locale. Cum vor învăţa elevii

Şcolile îşi suspedă cursurile timp de trei zile, se arată în Hotărârea emisă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în urmă cu puţin timp. Elevii nu vor mai merge fizic la şcoală înainte şi după alegeri, iar orele se vor ţine online pentru toţi elevii. Vineri unităţile de învătământ se vor pregăti de alegeri, iar luni şi marţi vor fi dezinfectate toate sălile unde a avut loc procesul electoral.

Activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secțiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, se suspendă începând cu data de 25.09.2020 până la data de 29.09.2020 inclusiv, se arată în hotărărea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Elevii vor susţine practic cursurile după scenariul roşu. Toţi elevii şi toate cadrele didactice vor fi acasă, iar predarea se va face online.

Activitățile didactice vor fi desfășurate în sistem on-line, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerul Educației și Cercetării. Activitățile didactice se vor relua începând cu data de 30.09.2020 cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă sanitară, sa mai arată în document.

Duminică au loc alegerile locale în toată ţara.

Despre autor