Selectați pagina

Screening gratuit pentru identificarea tulburărilor de spectru autist la copii

Screening gratuit pentru identificarea tulburărilor de spectru autist la copii

Screening gratuit pentru identificarea precoce a tulburării de spectru autist. Părinții sunt așteptați cu copiii, marți 2 aprilie, între orele 10 și 13, la sediul Centrului Comunitar Județean Cluj situat pe strada Albert Einstein, la numărul 14. Această ințiativă este programată cu prilejul celebrării Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului,

„Este o inițiativă lăudabilă și binevenită care se adresează, în special, acelor părinți care-și pun diverse semne de întrebare cu privire la dezvoltarea copilului lor. Consider că este foarte important ca dificultățile pe care le întâmpină unii copii în dezvoltarea abilităților sociale, a limbajului și a comportamentului să fie diagnosticate cât mai precoce întrucât șansele de recuperare cresc semnificativ atunci când terapia începe de la vârste fragede”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În cadrul acestei întâlniri de informare gratuite, terapeuții Centrului de zi de recuperare pentru copii cu autism din cadrul DGASPC Cluj vor realiza activități de screening cu privire la traseul de dezvoltare al copilului fiecărui părinte care va răspunde invitației. De asemenea, vor fi oferite informații de specialitate părinților cu privire la dezvoltarea copiilor și la simptomele asociate tulburării de spectru autist.

Despre autor