Selectați pagina

Se închid şcolile şi grădiniţele din Cluj-Napoca şi alte două comune. Copiii vor învăţa online

Se închid şcolile şi grădiniţele din Cluj-Napoca şi alte două comune. Copiii vor învăţa online

Şcolilele şi grădiniţele din Cluj-Napoca, Floreşti şi Tritenii de Jos se închid începând de joi. 154 de unităţile de învătământ trec astfel în scenariul trei iar elevii vor învaţa online.  Asta după ce incidenţa a depăşit 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

După creşterea alarmantă a numărului de cazuri am luat aceste măsuri. Obligativitatea purtării maştii în toate spaţiile deschise, închiderea restaurantelor la interior, rămân deschise afară, suspendarea operatorilor din domeniul jocurilor de noroc, suspendarea activităţilor în cinematografe, trecerea la scenariul 3, online, pentru toate scolile şi grădiniţele de joi. Din pacate am fost nevoiţi să recurgem la astfel de măsuri, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Aceste măsuri nu vizează creşele care vor rămâne deocamdată deschise.

Vedem ce se va intampla daca vor scadea si vom fi sub 3 la mie, vom reveni asupra acestor masuri pentru că  vorbim de impact economic,vorbim de parinti care vor fi afectaţi pentru ca un apartinator va sta acasa cu copiii mai mici. Însa prevederile nu permit alte măsuri, a mai spus prefectul Clujului.

Totodată la nivelul celor trei localităţi masca va fi obligatorie şi pe stradă, iar restaurantele vor fi închise în interior.

În acest moment rata incidenţei este de 3.36 de cazuri de COVID-19 la mia de locuitori în Cluj-Napoca, 3.38 în Floreşti şi 3.04 în Triteni de Jos.

 

Despre autor