Selectați pagina

Se pregătesc măsuri restrictive în Cluj-Napoca. Incidența cazurilor noi de Coronavirus a ajuns la 1.54 la mia de locuitori

Se pregătesc măsuri restrictive în Cluj-Napoca. Incidența cazurilor noi de Coronavirus a ajuns la 1.54 la mia de locuitori

UPDATE: Creşte numărul cazurilor de COVID-19 în municipiu. Astăzi (08.10.2020) autorităţile au anunţat că incidenţa cazurilor este de 1.54 la mia de locuitori.

„Mâine (vineri) vom avea şedinţa CJSU. Aştept analiza DSP şi propunerile de măsuri”, a declarat prefectul Clujului Mircea Abrudean.

Autoritățile din Cluj-Napoca se pregătesc să anunțe noi măsuri restrictive, după ce incidența cazurilor noi de Coronavirus a ajuns la 1.43 la mia de locutori.

„Am spus și zilele trecute. Dacă depășim rata incidentei de 1,5 la mie, luăm in calcul toate măsurile necesare. Când va fi cazul vom comunica măsurile, așa cum am făcut de fiecare dată”, a spus Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj.

Primele măsuri care ar urma să fie luate, ar fi închiderea barurilor și a restaurantelor, trecerea la învățământ online sau parțial online și interzicerea adunărilor de orice tip.

Situația epidemiologică în școli

În școlile din județul Cluj, acum sunt 67 de elevi conformați cu SARS-COV2, din 35 unități de învățământ și 21 de cadre didactice din 18 unități de învățământ.

În Cluj-Napoca, Liceul George Coșbuc funcționează acum în scenariul 3 – exclusiv online, încă de săptămâna trecută, iar de miercuri și Liceul Victor Babeș a intrat în scenariul 3, după ce s-au înregistrat 4 cazuri de Coronavirus, în clase diferite.

„Evoluția epidemiologică la nivelul județului va fi evaluată constant de autorități, iar modificarea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ, precum și alte măsuri necesare pentru reducerea riscului de îmbolnăvire în rândul comunității, vor fi luate imediat ce situația o va impune.”, au anunțat aitoritățile