Selectați pagina

Cum sunt încurajați medicii români să rămână în țară după modelul Poloniei. Li se promit salarii mai mari

Cum sunt încurajați medicii români să rămână în țară după modelul Poloniei. Li se promit salarii mai mari

Medicii români sunt încurajați să rămână în spitalele din țară, iar ca argument li se aduce promisiunea că vor avea salarii mai mari. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății,medicul chirurg Rareș Trișcă, spune că este posibil ca după creșterile salariale anunțate în sectorul sanitar, doctorii să renunțe la ideea plecării în alte state.

„Eu cred că da (n.red. nu vor mai pleca medicii din țară după creșterea salariilor) şi sperăm să rămână cât mai mulţi în ţară. Sperăm să îşi dorească cât mai mulţi medici pregătiţi în România să rămână în România”, a declarat secreatrul de stat Rareș Trișcă, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Institutul Oncologic „Ion Chiricuță” Cluj

DSC 2106

Rareș Trișcă, secretar de stat în Ministerul Sănătății/Sursa foto: MedEvents

Fostul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu a declarat la rândul său că proiectul de majorare al salariilor personalului medical ar putea fi o măsură bună, în condițiile în care o astfel de măsură a dat rezultate în Polonia.

„Avem exemplul Poloniei. În momentul în care salariile au crescut destul de mult, astfel încât diferența față de Germania, de pildă, să fie dată doar de ceea ce se cheltuia cu cazarea,în acel moment medicii din Polonia nu au mai plecat”, a declarat Patriciu Achimaș-Cadariu

DSC 2096

Patriciu Achimaș-Cadariu, fost ministru al Sănătății/Sursa foto: MedEvents

Întrebat dacă, din punctul său de vedere, proiectul majorării salariilor va produce o „migrație” a personalului medical din mediul privat către stat, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Rareș Trișcă a declarat că „o să vedem, Ministerul Sănătății este preocupat de sistemul național de stat de sănătate”