Selectați pagina

Sectie ATI COVID distrusa de flacari. 10 pacienți au murit și alți șapte oameni, inclusiv cadre medicale, sunt în stare gravă

Sectie ATI COVID distrusa de flacari. 10 pacienți au murit și alți șapte oameni, inclusiv cadre medicale, sunt în stare gravă

Secția ATI COVID a Spitalului Municipal Piatra-Neamț a fost distrusă de un incendiu izbucnit, sâmbătă seara. 10 pacienți internați pe secția respectivă, toti infectați cu SARS-COV2, au murit, iar alți șapte oameni, orintre care medicul de gardă care a încercat să salveze victimele, sunt în stare gravă și au fost transferați la spitale din județul Iași.

Potrivit presei locale, incendiul a izbucnit,  cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit, însă echipele ISU evaluează încă situația.

La fața locului s-a deplasat ministrul Sănătății Nelu Tătaru, iar procurorii Parchetului General au deschis un dosar penal și cercetează cum și în ce condiții s-a produs incidentul.

La această oră, la Ministerul de Interne are loc o ședință, la care participă și premierul Ludovic Orban.

Jurnalista Emanuela Schweninger, scrie pe pagina sa de Facebook, că medicul care e acum îmn stare critică, după ce a încercat să salveze pacienții de la Terapie Intensivă, va fi transferat la cu un avion militar la București.

„Medicul Ioan Cătălin Denciu e erou. Și-a riscat viața ca să salveze pacienți A suferit arsuri pe 80% din suprafața corpului și va fi transferat cu un avion militar la Spitalul Floreasca. Aici mai era un pat liber în secția de mari arși. La Spitalul de Arși nu mai era niciunul”, scrie jurnalista

Spitalul din Neamț a avut în acest an nu mai puțin de 8 manageri, ultimul numit fiind numit în urmă cu 10 zile și, potrivit presei locale, este patronul unei firme de pompe funebre.